Zamieszczone notki prasowe pochodzą ze źródeł ogólnodostępnych, zostały przesłane przez rzeczników prasowych lub pobrane z zewnętrznych biur prasowych za zgodą odpowiednich osób.
biuro.biuroprasowe.pl
Wakacyjne spotkania przy stole z... Helleną Family
Wakacje to czas urlopów i beztroskiego wypoczynku. Piękna pogoda sprzyja relaksowi na świeżym powietrzu, któremu często towarzyszą imprezy z rodziną i znajomymi. Organizując grille i garden party, zadbajmy o niezwykle ważny element letnich spotkań – lekkie, orzeźwiające menu, w którym nie może zabraknąć pysznych owocowych napojów Hellena Family!
Kuchnia
2015-07-14, 20:02
biuro.biuroprasowe.pl
Łódź kulinarnie - warsztaty ze zwycięzcą programu MasterChef
Gotowanie ze zwycięzcą programu MasterChef Beatą Śniechowską, eksperymenty z kuchnią molekularną, sprawdzenie możliwości inteligentnego sprzętu AGD za pomocą kilku kliknięć na smartfonie, gry i zabawy dla najmłodszych, konkursy z nagrodami, relaks w miłej atmosferze. To wszystko czeka na tych, którzy 4 i 5 lipca odwiedzą miasteczko Amica stworzone w ramach cyklu imprez Amica Tour przed Centrum Handlowym Manufaktura w Łodzi.
Kuchnia
2015-07-02, 11:58
biuro.biuroprasowe.pl
Nowość! Ślubne inspiracje, czyli herbaciane zestawy prezentowe od Czas na Herbatę
Obdarowywanie Młodej Pary prezentami to tradycja znana od wieków. Zwyczajem młodszym, ale równie miłym i przyjemnym są podarunki od nowożeńców dla rodziców i gości weselnych. Marka Czas na Herbatę – specjalnie z myślą o trwającym sezonie ślubnym – przygotowała wyjątkowe herbaciane upominki, które doskonale spełnią rolę podziękowania najbliższym za przybycie na uroczystość zaślubin i wspólną zabawę na weselu.
Kuchnia
2015-07-01, 14:42
biuro.biuroprasowe.pl
Ogórek bez tajemnic - 25 informacji na temat zielonego warzywa
Ogórek, ogórek, ogórek,/Zielony ma garniturek/ I czapkę i sandały,/ Zielony, zielony jest cały - refrenu piosenki zespołu „Fasolki” nikomu nie trzeba przypominać. Tytułowe warzywo także jest w Polsce doskonale znane. Przed nami (dosłownie i w przenośni) sezon ogórkowy. Najwyższa pora uporządkować informacje na temat tego wąsatego warzywa.
Kuchnia
2015-06-25, 12:44
biuro.biuroprasowe.pl
Czas zakręcać słoiki!
Przygotowywanie konfitur może wydawać się żmudne i czasochłonne, ale tak naprawdę, wystarczy tradycyjny biały cukier, owoce i odrobina chęci. I naprawdę nie musimy robić tego sami... Do wspólnego wekowania warto zaprosić całą rodzinę, znajomych lub przyjaciółki. Będzie to doskonała okazja do rozmów, na które brak czasu w codziennej krzątaninie.
Kuchnia
2015-06-24, 13:22
biuro.biuroprasowe.pl
Deser na upały? Sernik doskonały!
Podczas upałów najchętniej wybieramy lekkie i niezbyt słodkie desery. Takie, które nie wymagają długotrwałych przygotowań, a pozwalają rozkoszować się smakiem świeżych owoców. Galaretka z truskawkami, pucharek bitej śmietany z jagodami, mus malinowy czy sernik na zimno to klasyka, której trudno się oprzeć. Polecamy przepis na ciasto, które doskonale łączy w jednym wszystkie Wasze ulubione desery!
Kuchnia
2015-06-23, 21:39
biuro.biuroprasowe.pl
Sposób na gęste przetwory
Przetwarzaj z pasją i smakowicie – soczyste truskawki, pachnące lasem jagody, wiśnie prosto z sadu… Smaki i aromaty lata możesz zatrzymać w konfiturach i dżemach na długo. Czy wiesz, jak to się dzieje, że dżem w rondlu gęstnieje?
Kuchnia
2015-06-23, 21:38
biuro.biuroprasowe.pl
15 kuchennych lifehacków. Ułatwiamy sobie pracę w kuchni
13 czerwca przypada „Święto dobrych rad”. Sprawdzonych podpowiedzi nigdy za wiele! Dowiedz się jak można ułatwić sobie życie podczas przygotowywania posiłków. Małe triki pozwolą m.in. zaoszczędzić czas, uratować nieudaną potrawę i przedłużyć trwałość produktów spożywczych. Sposobami na szybsze i efektywne gotowanie dzieli się mistrz kuchni Mirek Drewniak.
Kuchnia
2015-06-12, 15:44
biuro.biuroprasowe.pl
Dzień Dobrych Rad dla początkujących cukierników i nie tylko
Jaki powinien być idealny deser? Jak najlepiej pokroić owoce lub sprawić by ciasto było delikatne i puszyste? Eksperci cukiernictwa współpracujący z marką Cukier Królewski przygotowali kilka sprawdzony i łatwych rad, które z pewnością ułatwią nam prace w kuchni. Ujawniamy je w Dniu Dobrych Rad, który obchodzimy 13 czerwca.
Kuchnia
2015-06-12, 15:44
biuro.biuroprasowe.pl
TrzciNOWE od Cukru Królewskiego
Od kilku lat producent Cukru Królewskiego systematycznie wprowadza na rynek nowe produkty w funkcjonalnych, wygodnych w użyciu torebkach. Tym razem rozszerza grupę cukru trzcinowego o: cukier trzcinowy 500 g i cukier trzcinowy z okienkiem 400 g. W obu opakowaniach wykorzystano folię, dzięki czemu są one szczelne i wytrzymałe.
Kuchnia
2015-06-03, 23:04
biuro.biuroprasowe.pl
Gotowanie ze zwycięzcą MasterChef w ramach imprezy Amica Tour
Warsztaty kulinarne ze zwycięzcą programu MasterChef Beatą Śniechowską, eksperymenty z kuchnią molekularną, sprawdzenie możliwości inteligentnego sprzętu AGD za pomocą kilku kliknięć na smartfonie, gry i zabawy dla najmłodszych, konkursy z nagrodami, relaks w miłej atmosferze. To wszystko czeka na tych, którzy 30 i 31 maja odwiedzą miasteczko Amica stworzone w ramach cyklu imprez Amica Tour przed centrum handlowym M1 w Markach pod Warszawą.
Kuchnia
2015-05-28, 16:12
biuro.biuroprasowe.pl
W wiosennym stylu z nową Oranżadą Hellena
Znają ją wszyscy miłośnicy musujących bąbelków i niepowtarzalnego smaku. Oranżada Hellena w tym sezonie zaskakuje zupełnie nowym formatem opakowania. Jest wygodnie i lekko – kultowy napój
Kuchnia
2015-05-18, 21:29
biuro.biuroprasowe.pl
Cudze chwalicie, swego nie znacie!
Ruszyła kampania telewizyjna Oranżady Hellena. Spoty promuje hasło „Cudze chwalicie, swego nie znacie!”. W tegorocznej odsłonie kampanii Oranżady Hellena ponownie wzięli udział bohaterowie marki - kabaret Ani Mru Mru.
Kuchnia
2015-05-18, 16:45
biuro.biuroprasowe.pl
Kolorowa filtracja wody w zgodzie z trendami - nowe modele dzbanka BRITA Marella XL
Trend na wyraziste kolory nadal trwa – nie tylko w modzie, ale także w dekorowaniu wnętrz. Coraz chętniej, zarówno w przypadku ścian, mebli kuchennych oraz akcesoriów sięgamy po barwy, obok których trudno przejść obojętnie. W 2015 roku najpopularniejsze będą głębokie odcienie kolorów i nie ma znaczenia, czy należą one do ciepłej czy zimnej palety. Liczy się wyrazistość, co warto też zaakcentować dodatkami na swoich kuchennych szafkach. Marka BRITA, jeden z ekspertów w dziedzinie filtracji wody, w zgodzie z tym trendem wprowadziła limitowaną edycję stylowego dzbanka Marella. Od teraz możemy pić czystszą i smaczniejszą wodę oraz cieszyć oczy eleganckim dzbankiem, który będzie się doskonale prezentował także na wiosennym stole.
Kuchnia
2015-04-22, 13:32
biuro.biuroprasowe.pl
Tajniki belgijskiej kuchni w Warszawie
W tym roku szefowie belgijskiej kuchni zabiorą uczestników 16. Dni Belgijskich w niezapomnianą kulinarną podróż. Belgia słynie wszak nie tylko z diamentów, czy z tego, że jest siedzibą wielu instytucji Unii Europejskiej. To również ojczyzna wyśmienitej czekolady, ponad 800 gatunków piwa czy gofrów. Małże i frytki to także specjalność tamtejszej kuchni. Od 15 listopada do 3 grudnia Belgijska Izba Gospodarcza zaprasza na degustacje i warsztaty kulinarne. 
Kuchnia
2014-11-20, 23:06
biuro.biuroprasowe.pl
Spraw sobie kuchnię z prezentem
Koniec roku to dobry czas na zmiany. Szczególnie, jeżeli planujemy zakup lub odświeżenie kuchni. Przekonuje o tym IKEA Kraków, która w ramach trwającej do 11 stycznia akcji „Kuchnia na Twoją miarę” przygotowała dla swoich Klientów szereg atrakcyjnych ofert. Najwięcej skorzystamy jednak, kupując kuchnię jeszcze w listopadzie.
Kuchnia
2014-11-20, 23:03
biuro.biuroprasowe.pl
Wskaż miasto, do którego powinien zawitać gofrobus.
Już niebawem Polskę zasypie śnieg, a temperatury znacząco spadną. I choć mroźna aura nie każdego cieszy, to bez wątpienia perspektywa nadchodzących wraz z nią świąt, wywołuje w większości z nas ciepłe skojarzenia. Boże Narodzenie to czas, kiedy wzajemną życzliwość i serdeczność wprost czuć w powietrzu. Dlaczego nie jest tak przez cały rok? Producent Cukru Królewskiego jako ambasador „Słodkich Gestów” gorąco namawia do nieustającej życzliwości i po raz kolejny planuje nagrodzić za nią pysznymi goframi. W których miastach? Zdecyduj głosując na fanpage’u www.facebook.com/ZycieJestSlodkie.
Kuchnia
2014-11-07, 23:25
biuro.biuroprasowe.pl
CHEFS ONLY w Hotelu Mikołajki*****
Pięciogwiazdkowy Hotel Mikołajki na Wyspie Ptasiej gościł około 50. kucharzy z całej Polski. W Restauracji Yachtova i salach konferencyjnych można było zobaczyć rywalizację szefów kuchni z uznanych restauracji i spróbować ich dań.
Kuchnia
2014-11-07, 23:22
biuro.biuroprasowe.pl
Nowy kubek margaryny Słonecznej
Zakłady Tłuszczowe „Bielmar” wprowadzają na rynek margarynę Słoneczną w nowym opakowaniu.
Kuchnia
2014-10-29, 21:54
biuro.biuroprasowe.pl
Makaronowe ciekawostki
- Lepiej ugotować makaron dla dwustu ludzi, niż nakręcić kolejny film – powiedział Francis Ford Coppola. Czy słowa znanego reżysera to tylko nawijanie makaronu na uszy? Przekonaj się, że makaron to coś więcej niż tylko kluchy z mąki!
Kuchnia
2014-10-13, 21:17
biuro.biuroprasowe.pl
Pachnący Ryż Jaśminowy Britta
Ryż Jaśminowy marki Britta – śnieżnobiały, aromatyczny, o lekko orzechowym smaku. To idealny dodatek do dań kuchni azjatyckiej oraz aromatyczny, nadający wykwintności składnik sałatek i tradycyjnych deserów
Kuchnia
2014-10-08, 21:42
biuro.biuroprasowe.pl
Płatki Owsiane Błyskawiczne Halina – porcja energii na cały dzień
Produkowane z najwyższej jakości owsa Płatki Owsiane Błyskawiczne marki Halina to wartościowa baza lekkiego śniadania. Płatki owsiane zawierają białko oraz węglowodany, dzięki którym organizm otrzymuje niezbędną do prawidłowego funkcjonowania dawkę energii.
Kuchnia
2014-10-07, 16:34
biuro.biuroprasowe.pl
Pokonaj dolegliwości gardła siłami natury – ziołowe cukierki Ricola
Spadki temperatury, chłodny wiatr oraz opady deszczu i śniegu sprawiają, że częściej jesteśmy narażeni na infekcje, szczególnie górnych dróg oddechowych. Aby zapobiec  tego typu chorobom niezwykle ważna jest odpowiednia profilaktyka. Jednak zamiast od razu sięgać po chemiczne farmaceutyki powinniśmy wykorzystać zasoby jakimi obdarowuje nas natura. Doskonałym i niekonwencjonalnym sposobem na wzmocnienie zdrowia będą odpowiednio skomponowane mieszanki szwajcarskich ziół zamknięte w małych cukierkach.
Kuchnia
2014-10-07, 16:32
biuro.biuroprasowe.pl
Margaryna Zwykła w nowym opakowaniu
Zakłady Tłuszczowe „Bielmar” zmieniają opakowanie tradycyjnej margaryny kulinarnej Zwykła.
Kuchnia
2014-10-07, 16:31
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy | Zgoda cookies
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.