TrzciNOWE od Cukru Królewskiego
Od kilku lat producent Cukru Królewskiego systematycznie wprowadza na rynek nowe produkty w funkcjonalnych, wygodnych w użyciu torebkach. Tym razem rozszerza grupę cukru trzcinowego o: cukier trzcinowy 500 g i cukier trzcinowy z okienkiem 400 g. W obu opakowaniach wykorzystano folię, dzięki czemu są one szczelne i wytrzymałe.
2015-06-03, 23:04

Słodycz tkwi w trzcinie

Cukier trzcinowy odróżnia od cukru białego charakterystyczny karmelowy smak i miodowy aromat. Z kolei jego niepowtarzalny kolor to zasługa melasy. Dzięki powyższym właściwościom cukier trzcinowy używany jest nie tylko do słodzenia napojów, ciast i deserów, ale również wykorzystywany jako przyprawa np. w kuchni azjatyckiej. Zarówno cukier trzcinowy z okienkiem 400 g, jak i cukier trzcinowy 500 g są produktami nierafinowanymi.

Cukrem przyprawione

Cukier trzcinowy nierafinowany to nieodzowny element kuchni azjatyckiej m.in.: bengalskiej, indyjskiej, nepalskiej, pakistańskiej, irańskiej czy afgańskiej. Zadaniem cukru trzcinowego w azjatyckim menu jest zrównoważenie pikantnych, kwaśnych i słonych smaków. Dodawany jest zarówno do zup (np. zupy z soczewicy), dań głównych (np. do curry), jak i oczywiście deserów.

Pod względem składu w obu nowych opakowaniach znajdziemy dokładnie ten sam cukier trzcinowy. Produkty te mają jednak inne torebki, które różnią się nie tylko gramaturą. Cukier trzcinowy 500 g został zamknięty w papierowej torebce od wewnątrz wzmocnionej folią. Z kolei cukier trzcinowy z okienkiem 400 g to w 100% foliowe opakowanie. Na jego froncie znajdują się przeźroczyste fragmenty pozwalające podejrzeć produkt jeszcze w sklepie. Ponadto, opakowanie 400 g posiada specjalną naklejkę, która umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie. Wystarczy zawinąć brzeg torebki i zakleić, aby dodatkowo zabezpieczyć produkt. Bez względu jednak na to, który z produktów wybierzemy, oba opakowania są szczelne i wytrzymałe - chronią cukier przed działaniem czynników zewnętrznych pomagając zachować jego najwyższą jakość.

Cukier trzcinowy z okienkiem 400 g, cena detaliczna ok. 4 zł.

Cukier trzcinowy 500 g, cena detaliczna ok. 5 zł.

KONTAKT / AUTOR
Archiwum i notki ogólnodostępne
Źródło podane na dole notki prasowej.
Dane z firm zewnętrznych.
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.