Track Tec umacnia pozycję w Afryce
Grupa Track Tec S.A. wkroczyła ze swoją produkcją na nowy rynek – do Republiki Malawi. Było to możliwe dzięki zastosowaniu przez Spółkę nowatorskiego rozwiązania w odpowiedzi na pilny charakter zlecenia.
2015-06-24, 10:41

Na potrzeby realizacji zlecenia w Malawi zastosowano nowatorskie rozwiązanie, które umożliwiło skrócenie czasu dostawy z sześciu tygodni do kilku dni. Działająca w ramach Grupy spółka Track Tec Logistics zastosowała specjalne, nowatorskie konstrukcje zabezpieczające towar, które pozwoliły na transport stalowych elementów o długości do 10 metrów drogą lotniczą do RPA. Stamtąd dostawa została przeładowana na ciężarówki, które trafiły bezpośrednio do Malawi.

„Marka Track Tec to dziś synonim innowacyjności i niezawodności. Od początku działalności naszym priorytetem jest bowiem pełne zadowolenie klienta. Z tego też powodu dokładamy wszelkich starań, by zawsze elastycznie podchodzić do potrzeb partnera biznesowego. Ostatnie zlecenie to najlepszy dowód na to, że potrafimy robić to efektywnie.” – podsumował Jarosław Pawluk, Prezes Zarządu Track Tec S.A.

Głównym zadaniem specjalnych urządzeń dostarczonych przez Track Tec będzie zapobieganie przeniesieniu się tzw. sił podłużnych w torze na konstrukcję mostu, tworzących się w wyniku różnicy temperatur. Dzięki temu możliwe będzie zapobieganie potencjalnemu uszkodzeniu budowli, ale i wyboczeniu się szyn, co mogłoby skutkować wykolejeniem się pociągu. Urządzenia zostaną zamontowane na torach znajdujących się głównie na długich mostach oraz na złączeniach torów bezstykowych z torami klasycznymi.