Track Tec partnerem łotewskich kolei.
W wyniku wygranego przetargu Grupa Track Tec S.A. dostarczy 172 tys. podkładów strunobetonowych na potrzeby łotewskich kolei (LDz). Kontrakt, opiewający na kwotę ponad 9 mln EUR, dotyczy remontu 90 km tamtejszych torów. Dostawy będą realizowane w latach 2014-2015.
2014-02-14, 21:43

Wysokiej jakości podkłady, które zostaną dostarczone w ciągu najbliższych dwóch lat na Łotwę, zostały opracowane przez inżynierów Track Tec specjalnie na potrzeby LDz.

W ramach zlecenia – wartości 9 mln EUR – zostaną wyremontowane wybrane odcinki tamtejszych tras kolejowych o łącznej długości 90 km.

„Od początku działalności naszym nadrzędnym celem jest tworzenie produktów, których wykorzystanie służy podnoszeniu trwałości i bezpieczeństwa infrastruktury kolejowej. Cieszy nas fakt, że nasze wieloletnie doświadczenie, które czyni nas liderem innowacyjnych

i niezawodnych rozwiązań, będzie służyć również kolejom łotewskim.” – podsumował Jarosław Pawluk, Prezes Grupy Track Tec.

Dynamicznie rozwijająca się działalność Grupy na rynkach zagranicznych przejawia się nie tylko w nowych zleceniach, ale również w rozwoju organicznym spółki. W 2013 roku spółka uruchomiła w parku technologicznym w mieście Leuna (Saksonia-Anhalt) zakład, w którym będą produkowane oraz montowane nowe i odnowione rozjazdy, ich elementy oraz specjalistyczne urządzenia nawierzchni torowych. W 2014 roku planowane jest natomiast – także w Niemczech – zainicjowanie budowy wytwórni podkładów strunobetonowych wraz z podrozjazdnicami.