Książki wydawnictwa POLTEXT najlepszymi publikacjami ekonomicznymi
Cztery główne nagrody otrzymały książki wydawnictwa POLTEXT podczas VIII edycji Konkursu na Najlepszą Publikację ekonomiczną towarzyszącej X Targom Wydawnictw Ekonomicznych. Wydarzenie prezentujące najnowsze książki z zakresu ekonomii odbyło się w dniach 21-22 listopada w Warszawie na terenie Szkoły Głównej Handlowej.
2013-11-26, 20:30

Wydawnictwo POLTEXT zaprezentowało na targach szeroką ofertę nowości – autorami książek są wysoko cenieni autorzy, specjaliści w swoich dziedzinach. Najnowsze publikacje wydawnictwa doceniło jury konkursu, które w aż połowie kategorii przyznało POLTEXTOWI najwyższe miejsca:

•  I miejsce w kategorii Księgowość i Rachunkowość – „Nadużycia w przedsiębiorstwie” autor: Wiesław Jasiński, wyd. Poltext
  •  I miejsce w kategorii Finanse i Bankowość – „Bankowość. Instytucje, operacje, zarządzanie” autorzy: Małgorzata Iwonicz-Drozdowska, Władysław L. Jaworski, Anna Szelągowska i Zofia Zawadzka, wyd. Poltext
  •  II miejsce w kategorii Finanse i Bankowość – „Dylematy wyceny przedsiębiorstwa” pod red.: Marka Panfila i Andrzeja Szablewskiego, wyd. Poltext.
  •  I miejsce w kategorii Zarządzanie i Marketing – „Ograniczone przywództwo” autorzy: Andrzej K. Koźmiński, wyd. Poltext

Nagrodę Grand Prix targów zdobyła publikacja „Ograniczone przywództwo” autorstwa Andrzeja K. Koźmińskiego, wyd. Poltext.

- Otrzymanie głównych nagród w połowie kategorii to potwierdzenie słusznych wyborów, których dokonujemy codziennie w wydawnictwie – zarówno pod kątem tematyki publikacji, jak i ich autorów – mówi Grzegorz Kowalski, prezes Wydawnictwa POLTEXT. – Cieszymy się, że wydawane przez nas książki są doceniane przez branżę i co najważniejsze, przez liczne grono czytelników, którzy czerpią z naszych książek tak przydatną i aktualną wiedzę.

Opisy i fragmenty nagrodzonych książek można znaleźć na stronie wydawnictwa: www.poltext.pl

Wydawnictwo POLTEXT ( www.poltext.pl ) od ponad 20 lat publikuje książki z ekonomii, zarządzania, prawa gospodarczego, finansów, bankowości, ubezpieczeń, handlu, marketingu, HR, psychologii i socjologii.

Odrębny nurt obejmuje specjalistyczne słowniki i podręczniki do nauki języków obcych z płytami CD.

Autorami podręczników są profesorowie wyższych uczelni; poradniki przygotowują praktycy, którzy mają osiągnięcia w prowadzeniu firm, działalności doradczej, szkoleniowej itp. Odbiorcami publikacji POLTEXTU są z jednej strony wykładowcy i studenci wyższych uczelni, uczniowie szkół, uczestnicy kursów i szkoleń, a z drugiej - biznesmeni, kadra kierownicza i pracownicy przedsiębiorstw, banków, zakładów ubezpieczeń, firm konsultingowych i szkoleniowych itp.

Wydawnictwo POLTEXT należy do Grupy Edukacyjnej S.A.