MAESTRO – mistrzowskie wędliny od Henryka Kani
Jeśli chcesz mieć pewność, że to, co na co dzień je twoja rodzina jest nie tylko smaczne ale i zdrowe, sięgnij po mistrzowskie produkty od Henryka Kani. Linia MAESTRO to wysokiej jakości wędliny i kabanosy, które w listopadzie, w nowej odsłonie pojawiły się na sklepowych półkach.
2014-11-27, 20:07

Do tej pory na rynku, pod nazwą MAESTRO, dostępne były Kabanoski w siedmiu wersjach smakowych. Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A postanowiły rozszerzyć linię o kolejne trzy kategorie: Kabanosy Extra suche, Szynkę wędzoną oraz Kiełbasę krakowską. Wszystkie mistrzowskie produkty cechuje wyjątkowy smak i aromat oraz wysoka zawartość doskonałej jakości mięsa.

W ramach launchu linii MAESTRO zaprojektowane zostały nowe, wygodne i funkcjonalne opakowania. Dominującym kolorem stał się złoty i szlachetny granat, ale dzięki zastosowaniu przeźroczystej folii, konsument może zobaczyć co kupuje.

Szynka wędzona MAESTRO – mistrzostwo jakości i smaku. Produkowana jest według sprawdzonej receptury z wyselekcjonowanych mięśni szynki wieprzowej, co sprawia, że każdy plasterek po ukrojeniu jest kruchy i delikatny. Nieduże kawałki formowane są w siatce wędliniarskiej, którą łatwo usunąć. Dzięki obniżonej zawartości soli, jest idealną wędliną dla tych, którzy chcą jeść smacznie i zdrowo jak również stawiają na najwyższą jakość produktów.

Kiełbasa krakowska to jedyny tego typu produkt na rynku, który wyróżnia się najwyższym stopniem mięsności. Na wyprodukowanie 100 gramów gotowego wyrobu przypada aż 146 g najwyższej jakości mięsa wieprzowego. Potwierdzeniem tego są również duże kawałki mięsa widoczne w przekroju. Wyjątkowy smak i aromat Kiełbasy krakowskiej uzyskuje się dzięki starannie dobranym przyprawom oraz trzem procesom, którym jest poddawana: wędzenia, parzenia i suszenia. Dodatkową jej zaletą jest wysoka zawartości białka.

Kabanoski MAESTRO to najbogatsza linia smakowa na rynku - każdy znajdzie tu coś dla siebie. Piri piri to smak ostrych papryczek. Bekonowe, wędzone i z kurczakiem to idealna propozycja dla wielbicieli samego mięsa. Natomiast żurawinowe, paprykowe i orzechowe są dla tych, którzy cenią sobie aromat przypraw.

 

Kabanosy Extra suche dostępne są w dwóch wersjach smakowych – klasycznej i pepperoni. Swój wygląd zewnętrzny zawdzięczają specjalnemu procesowi suszenia. Miks pieprzu, kminku i wędzenia nadaje im charakterystycznego aromatu, który w połączeniu z kruchością sprawia, że Kabanosy Extra suche są naprawdę mistrzowską przekąską.

MAESTRO to produkty premium w bardzo przystępnych cenach. Ich smak sprawdzi się na co dzień w każdym domu i na każdym stole. Kabanoski to pełnowartościowa przekąska na nagły głód w podróży, czy podczas oglądania filmu. Kabanos Extra suchy znajdzie zastosowanie jako składnik wielu przystawek i dań na przyjęciu z rodziną i przyjaciółmi. Szynka i Kiełbasa krakowska będą idealne do różnego rodzaju kanapek, zarówno tych na śniadanie, jak i do pracy, szkoły czy na piknik.

Linia MAESTRO dostępna jest w sieciach największych hipermarketów. Na początku 2015 roku planowane jest kolejne poszerzenie portfolio o produkty w plastrach: Szynkę wędzoną i Kiełbasę krakowską.

  • Kabanoski (7 wersji smakowych): waga 120 g, cena ok. 7,89 zł*
  • Kabanosy Extra suche (2 wersje smakowe): waga 175 g, cena ok. 8,89 zł*
  • Szynka wędzona: cena ok. 31,99 zł/kg*
  • Kiełbasa krakowska: waga 300 g, cena ok. 12,49 zł*

*wszystkie podane kwoty są cenami rekomendowanymi

KONTAKT / AUTOR
Archiwum i notki ogólnodostępne
Źródło podane na dole notki prasowej.
Dane z firm zewnętrznych.
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.