CHEFS ONLY w Hotelu Mikołajki*****
Pięciogwiazdkowy Hotel Mikołajki na Wyspie Ptasiej gościł około 50. kucharzy z całej Polski. W Restauracji Yachtova i salach konferencyjnych można było zobaczyć rywalizację szefów kuchni z uznanych restauracji i spróbować ich dań.
2014-11-07, 23:22

W ramach spotkania CHEFS ONLY rywalizowało ze sobą ok. 50. kucharzy z różnych stron kraju. Organizatorem spotkania Szefów Kuchni było Stowarzyszenie Kucharzy Polskich i prezes Krzysztof Szulborski. Współorganizatorem i koordynatorem kulinarnej imprezy, a jednocześnie gospodarzem, był Tomasz Milewski, Szef Kuchni Hotelu Mikołajki.

„Razem z prezesem Stowarzyszenia Kucharzy Polskich Krzysztofem Szulborskim i Anetą Tyczyńską, zajmującą się marketingiem i PR oraz promocją wydarzeń kulturalnych z ramienia Stowarzyszenia, postanowiliśmy zorganizować pierwsze w Polsce wydarzenie branżowe dla Szefów Kuchni topowych restauracji oraz cukierni w Polsce, gdzie nie będą musieli ze sobą konkurować w gastronomii, a wręcz przeciwnie – wymieniać się doświadczeniami i uczyć się od siebie – mówi Tomasz Milewski. – CHEFS ONLY zburzył mur rywalizacji gastronomicznej. W ciągu dwóch dni pokazaliśmy, że Szefowie Kuchni mogą się świetnie ze sobą bawić, wspólnie gotować i uczyć się od siebie, a rywalizować na innych płaszczyznach, takich jak np. paintball. Spotkanie odniosło duży sukces, a my wpisaliśmy CHEFS ONLY w branżowy kalendarz jako coroczne wydarzenie – podkreśla Tomasz Milewski.

Celem spotkania było połączenie gotowania, nauki i integracji poprzez wspólną zabawę i rywalizację w konkurencjach niezwiązanych z gotowaniem – organizatorzy przewidzieli wiele atrakcji, wśród których znajdowała się gra terenowa zawierająca takie aktywności jak paintball, quady oraz rejs statkiem. Zwieńczeniem dnia było wspólne gotowanie. Szefowie zaprezentowali różne style i smaki oraz różnorodność technik i wykorzystanie produktów. Z grupy Szefów Kuchni wyłonione zostały również osoby do kolejnej edycji programu rozrywkowo-kulinarnego TOP CHEF emitowanego na kanale Polsat.

Gospodarzem wydarzenia CHEFS ONLY był Hotel Mikołajki – pięciogwiazdkowy kompleks apartamentowo-hotelowy z prywatną mariną położony w samym sercu Krainy Tysiąca Jezior. Hotel na Wyspie Ptasiej oferuje wszystkim gościom szereg usług i atrakcji, takich jak restauracja Yachtova, PUB New Island, Club After z kręgielnią i bilardem, grill na świeżym powietrzu, SPA & Wellness, strefę rekreacyjną i basen, Świat Saun, VIP Room.

Wsparcia udzieliły firmy: Tom-Gast, Farm-Frites,ChemaN, Kruszwica, Sokołów, Kuchnie świata, Debic, Patiserka.com, Grupa Ren, Jumar, Pinguin, 180s Przystań Żeglarska, Mona Kontra, Smarten,Willa Win, Stock, Hurtownia warzyw i owoców E. Stachelek.

Relacja z imprezy (zdj. Tomasz Rogala): https://www.facebook.com/media/set/?set=a.572003312929879.1073741835.201705819959632&type=1

KONTAKT / AUTOR
Archiwum i notki ogólnodostępne
Źródło podane na dole notki prasowej.
Dane z firm zewnętrznych.
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.