Redd dopełnił listę najemców w Parku Logistycznym Kraków II
Dystrybutor drukarek, materiałów eksploatacyjnych i papieru wynajął nieco ponad 1000 mkw. w należącym do BIK S.A. parku logistycznym Kraków II. Obiekt magazynowy został w całości skomercjalizowany.
2014-07-08, 21:14

Firma Redd Sp. z o.o. dołączyła do klientów Biura Inwestycji Kapitałowych S.A. W parku logistycznym Kraków II wynajęła 1010 mkw., z czego 870 mkw. przeznaczone jest na cele magazynowe, a pozostałe 140 mkw. na cele biurowo-socjalne. „Redd docenił naszą bardzo atrakcyjną ofertę, w ramach której dla kilkusetmetrowej powierzchni magazynowej dedykowane są aż dwa doki załadunkowe. To rozwiązanie gwarantując najemcom dużą elastyczność prowadzenia biznesu, jest rzadko stosowane przez innych deweloperów z naszej branży.” – podkreślił Krzysztof Mucha, Business Development Manager Biura Inwestycji Kapitałowych S.A. (BIK S.A.).

Redd działa w branży IT. Jest dystrybutorem materiałów eksploatacyjnych oraz szeroko pojętej technologii dla nowoczesnych biur. Oferuje m.in. drukarki laserowe, atramentowe, urządzenia wielofunkcyjne, plotery, a także kopiarki cyfrowe.

Pak logistyczny Kraków II zlokalizowany jest w dzielnicy Rybitwy, czyli w przemysłowej części Krakowa. W odległości 1,5 km od obiektu przebiegać będzie wschodnia obwodnica miasta. Park logistyczny oferuje ok. 10 tys. mkw. powierzchni magazynowej oraz prawie 1 tys. mkw. powierzchni biurowo - socjalnej. Park jest w całości skomercjalizowany.

Biuro Inwestycji Kapitałowych S.A. zarządza obecnie trzema centrami logistycznymi: CL Kraków I, CL Kraków II i Śląskim Centrum Logistycznym. W ramach tych parków najemcy korzystają z ponad 50 tys. mkw. powierzchni magazynowych. W przygotowaniu jest rozpoczęcie budowy parku CL Kraków III o docelowej powierzchni magazynowej liczącej około 20 tys. mkw.