Uwaga! Zmiana siedziby ostrowskiego MZO
Zakład Oczyszczania i Gospodarki Odpadami w Ostrowie Wielkopolskim będzie miał nowa siedzibę.
2014-07-05, 22:59

Od 14 lipca br. spółka przenosi się na ulicę Staroprzygodzką 138.

Przypomnijmy, iż po pożarze starej siedziby, MZO musiał wynajmować pomieszczenia w pobliskim biurowcu przy Wiejskiej 18.

- Po pożarze, dział techniczny znajdował się przy Batorego (budynek PPKS), a część administracyjna przy Wiejskiej. To było nieco uciążliwe dla funkcjonowania firmy. Teraz sytuacja się unormuje. Znów będziemy razem – wyznał prezes MZO – Andrzej Strykowski.

Ostrowski Zakład Oczyszczania i Gospodarki Odpadami MZO S.A. jest lokalnym liderem w zagospodarowaniu odpadów. Obsługuje nie tylko Ostrów i okoliczne gminy, ale także wiele innych, lokalnych wspólnot. Ostrowska firma dysponuje nowoczesnym i wciąż przebudowywanym parkiem maszynowym, a także nowocześnie zarządzanym składowiskiem odpadów.

Spółka zajmuje się nie tylko odbiorem i przetwarzaniem odpadów, jest także liderem w dziedzinie edukacji ekologicznej, organizowane przez nią Eko-lekcje i kokursy ekologiczne cieszą się uznaniem nie tylko pedagogów, ale także młodzieży.

Przenosiny do nowej siedziby ułatwią także tę działalność spółki.