Maan wynajął kolejne 1 tys. mkw. powierzchni w MLP Pruszków I
Producent i eksporter okapów kuchennych MAAN Sp. z o.o. powiększył wynajmowaną powierzchnię magazynową w MLP Pruszków I o kolejne 1 tys. mkw. Obecnie wykorzystuje łącznie blisko 4,2 tys. mkw.
2014-06-23, 22:59

Firma Maan dołączyła do klientów MLP Group w lipcu 2013 r. Wynajęła wówczas w parku MLP Pruszków I blisko 3,2 tys. mkw. powierzchni magazynowo-produkcyjnej. Teraz powiększyła powierzchnię o kolejny 1 tys. mkw. do łącznej wielkości około 4,2 tys. mkw. „Maan docenił atrakcyjną lokalizację naszego parku, a w związku z rozwojem działalności powiększył wykorzystywaną przestrzeń magazynową.” - podkreśliła Dorota Jagodzińska-Sasson, Członek Zarządu MLP Group S.A.

Firma Maan posiada blisko 30-letnie doświadczenie w produkcji okapów kuchennych. Poza Polską wyroby firmy są dostarczane do klientów także m.in. w Niemczech, Rosji, Czechach i na Ukrainie MLP Pruszków I to pierwszy park stworzony przez MLP Group. Docelowa powierzchnia magazynowo-produkcyjna wynosi 167 tys. mkw., znajdujących się na terenie 43 hektarów. W ciągu kilkunastu lat funkcjonowania park ten stał się małym miasteczkiem z własną infrastrukturą wewnętrzną. Centrum posiada około 50 klientów, którzy wynajmują powierzchnie od 200 do 18 tys. mkw.