Przyjaciele schroniska wspólnie świętowali z pracownikami i wolontariuszami jednostki
Pokazy tresury psów, udzielanie pierwszej pomocy zwierzęciu czy porady dotyczące odpowiedniego dopasowywania zabawek dla zwierzaków to tylko niektóre z atrakcji, które można było zobaczyć podczas XX lecia krakowskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt. Jednak głównym celem wydarzenia było znalezienie domów dla podopiecznych schroniska. W organizację jubileuszu włączyła się również podkrakowska firma Krakvet, która od dawna wspiera Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt.
2014-06-10, 14:28

Ubiegła sobota była świętem zwierzaków będących pod opieką krakowskiego Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt. Wszyscy, którzy pojawili się na ul. Rybnej 3 mogli bezpłatnie adoptować zwierzaka, licytować prace plastyczne czy przekazywać datki na pomoc dla czworonogów. Wiele atrakcji zostało przygotowanych specjalnie dla najmłodszych,

a wśród nich dmuchany zamek, zabawa z wytresowanymi psami czy liczne konkursy. Zgromadzeni byli również świadkami pokazów psów pracujących oraz agility. Swoich podopiecznych zaprezentowała krakowska straż miejska. Dodatkowo na specjalnym stoisku można było zakupić karmę, przysmaki czy zabawki dla pupili. Na czworonożnych przyjaciół czekały również miski ze świeżą wodą. Cieszymy się, że możemy uczestniczyć w święcie Schroniska. Od kilku lat pomagamy potrzebującym zwierzakom przebywającym w schroniskach oraz pod opieką różnego rodzaju organizacji. Najbardziej zależy nam jednak na tym aby znalazły dom i kochających właścicieli -  komentuje Katarzyna Sarga, specjalista ds. marketingu w firmie Krakvet. znalezienie domów dla psów i kotów będących pod opieką schroniska to główny cel jubileuszu. Dodatkowo spotkanie było doskonałą okazją do zwrócenia uwagi na los potrzebujących zwierzaków.

O firmie:

KRAKVET Marek Batko sp. k.

Internetowy sklep zoologiczny KrakVet założony został w 2006 roku przez lekarza weterynarii Jarosława Orła i inżyniera informatyki Marka Batko. W ciągu ośmiu lat obecności na rynku stał się liderem branży zoologicznej w Polsce. W swojej ofercie posiada ponad 10 tysięcy produktów dla zwierząt. Obecnie sklep obsługuje ponad 350 tysięcy klientów i realizuje przeszło 50 tysięcy zamówień miesięcznie. Od 2008 roku Krakvet prowadzi akcję „Pomoc dla Schronisk” w ramach, której przekazuje, co miesiąc karmę dla zwierząt wybranemu schronisku. W 2010 roku firma pod marką Zoofast rozpoczęła ekspansję na rynki europejskie. Dzisiaj obecna jest m.in. w Niemczech, Austrii, Węgrzech, Czechach i Słowacji. Krakvet już dwukrotnie zdobył wyróżnienie w prestiżowym rankingu Gazel Biznesu, jako najdynamiczniej rozwijająca się firma.