Pierwsza gala z cyklu PROMMAC: Po prostu walcz!
Już 27 czerwca w Lublinie w hali im. Stanisława Niedzieli odbędzie się pierwsza z cyklu Po prostu walcz! gala PROMMAC. Dzięki zestawieniu czołowych zawodników MMA z Polski i Europy widzowie będą świadkami niesamowitych walk na światowym poziomie. Szerokiej widowni podczas amatorskiego turnieju zaprezentują się również młode talenty MMA, dodatkowo fani tego sportu będą mogli zobaczyć znakomicie się zapowiadający pojedynek kobiet.
2014-06-06, 12:25

Największe wydarzenie w historii MMA na Lubelszczyźnie

Pod koniec maja poznaliśmy pełny fightcard PROMMAC: Po prostu walcz! Podczas lubelskiej gali w oktagonie zaprezentują się uznane i wschodzące gwiazdy MMA z Polski i Europy. Widzowie będą świadkami starć najbardziej utalentowanych młodych, polskich zawodników w wadze lekkiej, którzy zmierzą się ze sobą w turnieju, którego stawką jest zawodowy debiut. W oktagonie zaprezentują się również znani zawodnicy z regionu, a wśród nich takie nazwiska jak: Grzegorz Lipski – lokalna legenda sportów walki, który zmierzy się z Emilem Różewskim oraz Roksana Prucnal, która stoczy pojedynek  z Katarzyną Lubońską. Walka kobiet będzie historyczna, bo pierwsza stoczona w ramach gali PROMMAC: Po prostu walcz! W najbardziej wyczekiwanych starciach gali Albert Odzimkowski zmierzy się ze świetnym Francuzem - Mickaelem Leboutem, Oskar Piechota z niepokonanym Włochem - Mattią Schiavolinem, a w walce dwóch generacji polskiego MMA, Piotr Wawrzyniak stanie naprzeciwko samego Antoniego Chmielewskiego. Dzięki tak skonstruowanemu zestawieniu walk mamy pewność, że gala będzie niesamowitym widowiskiem, a nawet najbardziej wymagający fani MMA znajdą coś dla siebie- zapewnia Marek Batko, współwłaściciel i członek Zarządu PROMMAC.

Zestawienie walk zawodowych:

Piotr Wawrzyniak vs Antoni Chmielewski

Albert Odzimkowski vs Mickael Lebout

Oskar Piechota vs Mattia Schiavolin

Grzegorz Lipski vs Emil Różewski

Katrzyna Lubońska vs Roksana Prucnal

Uczestnicy turnieju amatorskiego:

Sergiusz Uzarek

Rami Hamdan

Piotr Sermak

Adam Tokarski

Marcin Kołek

Igor Michaliszyn

Jakub Martys

Piotr Karnicki

PROMMAC: Po prostu walcz! dla każdego

Wszyscy fani sportu, nie tylko MMA, będą mogli w niezapomniany sposób przeżyć piątkowe popołudnie. Organizatorzy w bardzo przemyślany sposób zbudowali ofertę biletową. Wejściówki na lubelską galę można kupić w salonach EMPIK i SATURN na terenie całej Polski, dodatkowo są one dostępne za pośrednictwem platformy EVENTIM.PL już od 30 zł. Dla fanów z regionu lubelskiego uruchomiliśmy sprzedaż w sklepach Music Dealer (ul. Peowiaków 12) oraz Media Expert (ul. Mełgiewska 2B)- komentuje Dalius Kubylis, prezes Zarządu PROMMAC. Dzięki organizacji lokalnych gali PROMMAC realizuje jeden ze swoich kluczowych celów, jakim jest popularyzacja tego sportu na polskim rynku. Dla wszystkich tych którzy nie będą mogli uczestniczyć w gali organizatorzy zagwarantowali transmisję za pośrednictwem kanału Polsat Sport. Szczegółowe informacje na temat tego wydarzenia można znaleźć na nowym serwisie organizacji (www.prommac.pl) oraz na jego kanałach społecznościowych.

O PROMMAC Sp. z o.o.

Firma PROMMAC Sp. z o.o. (Professional MMA Challenge) powstała w Krakowie w grudniu 2013 roku. Założycielami są Dalius Kubylis oraz Marek Batko – pasjonaci sportów walki. Jej celem jest promocja, rozwijanie i upowszechnianie MMA jako sportu, w którym liczy się profesjonalizm, zachowania fair play i bezpieczeństwo zawodników. Do czołowych zawodników występujących w barwach PROMMAC należą: Tomasz Drwal, pierwszy Polak walczący w UFC, Michał Kita, jeden z najlepszych zawodników wagi ciężkiej oraz Mariusz Cieśliński, mistrz świata w boksie tajskim. Pozostali to głównie młodzi, ale już znani i utytułowani zawodnicy o ogromnych sportowych ambicjach. www.prommac.pl