Basic 2014- nowa kolekcja pościeli Andropolu
Z jednej strony obfitość kwiatów, ptaków i owadów,  z drugiej - „męskie” kolory, paski i proste geometryczne formy – taka jest najnowsza kolekcja Basic 2014 Andropolu.
2014-06-03, 21:31

Projektantki spółki stale szukają nowych inspiracji, wykorzystując nowe technologie.

- Rozwój technik druku cyfrowego pozwala na dużą swobodę i daje nieskończone możliwości tworzenia i komponowania wzorów – mówi Ewa Wrażeń, kierownik działu wzornictwa Andropolu. – Z tą myślą tworzyłyśmy tę kolekcję.

Basic 2014 łączy w sobie dwa modne nurty. Pierwszy inspirowany jest w dużej mierze naturą: tu dominują kolorowe kwiaty, motywy roślinne, wzbogacone sylwetkami owadów i ptaków.

- Kwiatowe wzory są wszechobecne, bardzo obfite, tworzące barwne ogrody z całą ich niezwykłością - mówi Ewa Wrażeń.- A wszystko to przedstawione jest z dużą swoboda środków wyrazu: wzory mogą być malowane, rysowane, powielane i zwielokrotniane. Motywy w tym nurcie gęsto pokrywają tkaninę przywodząc na myśl impresjonistyczne obrazy, pełne światła i kolorów.

Te lekkie i ciepłe koloryzacje równoważy „męski” nurt Basic 2014.

- Na drugim biegunie mamy geometryczne wzory, paski przełamane nowymi kolorami – wyciszonymi i bardziej mrocznymi – dodaje Ewa Wrażeń. – To alternatywa dla tych, którym opatrzyła się różnorodność i bogactwo dotychczasowego asortymentu i kolejny trend nie tylko w kolekcjach pościeli. Nas jako projektantki cieszą takie wszechstronne możliwość kreowania wzorów, bo jest to punkt wyjścia do kolejnej kolekcji.

Pościel z kolekcji Basic 2014 w rozmiarze 160-200 cm jest już w sprzedaży w sklepach internetowych spółki: www.andropol.eu, www.e-sweethome.com.pl oraz w sklepach firmowych Sweet Home w Białymstoku, Andrychowie i w Łodzi.