Mogą otrzymać 400 kg karmy dla zwierząt! Potrzebujące zwierzaki z Fundacji BERNARDYN liczą na głosy.
Fundacja BERNARDYN może otrzymać ponad 400 kilogramów karmy dla potrzebujących zwierząt. Wystarczy zagłosować na nią w akcji „Pomoc dla schronisk” organizowanej przez firmę Krakvet.
2014-05-28, 21:08

Obecnie Fundacja  BERNARDYN ma pod swoją opieką 147 psów i kilka koni. W Anielinie prowadzony jest szpital i hospicjum dla chorych zwierzaków, gdzie mogą one liczyć na ciepło ze strony człowieka. W drugim ośrodku prowadzonym przez Fundację są młodsze, potrzebujące zwierzęta. Przyjeżdżają do nas  psy z całej Polski, w ciężkich  stanach. Ich leczenie jest ogromnym i niezwykle kosztownym wysiłkiem. Dodatkowo takie zwierzaki potrzebują specjalnego żywienia, dlatego każde wsparcie jest dla nas niezwykle cenne i pozwala nam prawidłowo dbać o czworonogi - mówią wolontariusze Fundacji.

Jak większość tego typu placówek w Polsce, Fundacja BERNARYDN funkcjonuje dzięki wsparciu ludzi dobrej woli, poświęcających swój wolny czas i pieniądze na pomoc zwierzętom. Obecnie bierze ona udział w akcji „Pomoc dla schronisk”, organizowanej przez firmę Krakvet. Właściciele firmy wspomagają w ten sposób schroniska już od sześciu lat. Do tej pory udało się pomóc ponad 70 organizacjom w całej Polsce, do których trafiło ponad 70 ton karmy dla zwierząt. Każdego miesiąca nasi klienci, rezygnując z rabatów, przekazują na pomoc dla schronisk kwotę około 15 tysięcy złotych, do której my dokładamy kolejny tysiąc. W ten sposób w ciągu pięciu lat udało nam się przekazać schroniskom karmę za ponad pół miliona złotych – mówi właściciel Krakvetu Marek Batko. Aby pomóc Fundacji BERNARDYN wystarczy wejść na stronę www.krakvet.pl i, po ówczesnej rejestracji, w zakładce „Nasza pomoc dla schronisk” zagłosować na wybraną placówkę. Działanie to zajmuje tylko chwilę, a może poprawić los pokrzywdzonych zwierzaków. Głosy oddawać można do końca maja.

KRAKVET Marek Batko sp. k.

Internetowy sklep zoologiczny Krakvet założony został w 2006 roku przez lekarza weterynarii Jarosława Orła i inżyniera informatyki Marka Batko. W ciągu ośmiu lat obecności na rynku stał się liderem branży zoologicznej w Polsce. W swojej ofercie posiada ponad 8 tysięcy produktów dla zwierząt. Obecnie sklep obsługuje ponad 350 tysięcy klientów i realizuje przeszło 50 tysięcy zamówień miesięcznie. W 2010 roku firma pod marką Zoofast rozpoczęła ekspansję na rynki europejskie. Dzisiaj obecna jest m.in. w Niemczech, Austrii, Węgrzech, Czechach i Słowacji. Krakvet już dwukrotnie zdobył wyróżnienie w prestiżowym rankingu Gazel Biznesu, jako najdynamiczniej rozwijająca się firma.