Tort na przyjęcie z okazji Pierwszej Komunii
Pierwsza Komunia Święta dziecka to doskonała okazja do rodzinnego spotkania w gronie najbliższych. Uroczysty obiad czy podwieczorek w domowej atmosferze to doskonały pomysł na  wspólne świętowanie!
2014-05-12, 22:41

Duchowy i religijny wymiar uroczystości powinien pozostać na pierwszym planie. Przyjęcie w domu pozwoli podkreślić, co jest najważniejszym aspektem rodzinnej uroczystości. Wspólny spacer po mszy świętej, zakończony doskonałym deserem stanie się idealnym zwieńczeniem tego wyjątkowego dnia.

Samodzielne przygotowanie atrakcyjnego menu nie musi być trudne. Wystarczy wcześniej zaplanować zakupy, wybrać sprawdzone produkty i przepisy. Jeśli w kuchni stawiasz pierwsze kroki, a desery nie są Twoją specjalnością, warto mieć pod ręką dobrej jakości składniki – kremy tortowe, polewy czy ciasta z linii Duża Blacha Delecta. Wtedy nawet klasyczny tort Sachera przygotujesz bez trudu!

Delecta poleca sprawdzony przepis [tutaj].

Szybki Tort Sachera

Składniki ciasta:

1 opakowanie ciasta o smaku czekoladowym Duża Blacha Delecta

1 opakowanie kremu tortowego czekoladowego Delecta 

200 g margaryny

100 ml wody

4 jaja

300 ml mleka

konfitura morelowa

Poncz:

50 ml alkoholu

25 ml przegotowanej i wystudzonej wody

5 kropli aromatu do ciast arakowego Delecta

Dekoracja:

1 opakowanie polewy o smaku mlecznej czekolady   Delecta

Sposób przygotowania:

1.  Rozpuść i ostudź margarynę. Nastaw piekarnik na 180˚C.

2.  W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania z ciastem i miksuj około 4 minuty. Przygotowaną masę przełóż na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką tortownicę o średnicy 27 cm.

3.  Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz ok. 50-55 minut (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).

4.  Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój poziomo na 3 części. Każdą nasącz 25 ml. ponczu.

5.  Dolny blat ciasta posmaruj konfiturą i nakryj drugim blatem. Ponownie wyłóż konfiturę i przykryj trzecim blatem ciasta.

6.  Aby przygotować krem, do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. Zawartość torebki z kremem wsyp do mleka i miksuj przez 3 minuty. Przygotowanym kremem udekoruj tort, smarując wierzch i boki.

Producent: Rieber Foods Polska S.A., www.delecta.pl

Produkty:

Ciasto Czekoladowe Duża Blacha Delecta, cena det. 7,29 zł

Krem tortowy smak czekoladowy Delecta, cena det. 3,59 zł

Aromat do ciast smak arakowy, cena det. 1,59 zł

Polewa o smaku mlecznej czekolady bez gotowania, cena det. 3,19 zł

KONTAKT / AUTOR
Archiwum i notki ogólnodostępne
Źródło podane na dole notki prasowej.
Dane z firm zewnętrznych.
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.