Od dzisiaj każdy może pomóc potrzebującym zwierzakom! Rozpoczęło się głosowanie w akcji „Pomoc dla Schronisk”
I Ty możesz pomóc. Dzięki cyklicznej akcji „Pomoc dla Schronisk”, potrzebujące zwierzaki mogą otrzymać karmę za 15 tysięcy złotych. Wystarczy oddać swój głos w internetowym głosowaniu. Organizatorem akcji jest firma Krakvet.
2014-04-18, 16:59

Kolejny miesiąc i kolejna szansa pomocy potrzebującym zwierzętom, zarówno tym przebywającym w schroniskach jak również tym będących pod opieką fundacji i wolontariuszy niosących im pomoc, na zdobycie pokaźnej ilości karmy. Podczas sześciu lat trwania akcji „Pomoc dla schronisk”, udało się przekazać 90 ton karmy za kwotę 700 tysięcy złotych. Akcja jest organizowana przez firmę Krakvet od 2008 roku. „Każdego miesiąca rezygnujemy z części zysków, a nasi klienci z przysługujących im rabatów, przekazując na pomoc dla zwierząt określoną kwotę.” – mówi właściciel Krakvetu, Marek Batko. „Cieszymy się, że nasza akcja wzbudza coraz większe zainteresowanie, a pieniądze trafiają do najbardziej potrzebujących zwierząt” – dodaje Marek Batko.

Kto zwycięży w kwietniu i tym samym otrzyma pomoc dla swoich podopiecznych? O tym zdecydują internauci podczas głosowania, w którym już można brać udział. Aby pomóc, wystarczy wejść na stronę www.krakvet.pl i, po ówczesnej rejestracji, w zakładce „Nasza pomoc dla schronisk” zagłosować na wybraną instytucję. To zajmie tylko chwilę, a może poprawić los potrzebujących zwierzaków. Głosy oddawać można do końca miesiąca.

O Firmie:

KRAKVET Marek Batko sp. k.

Internetowy sklep zoologiczny KrakVet założony został w 2006 roku przez lekarza weterynarii Jarosława Orła i inżyniera informatyki Marka Batko. W ciągu ośmiu lat obecności na rynku stał się liderem branży zoologicznej w Polsce. W swojej ofercie posiada ponad 10 tysięcy produktów dla zwierząt. Obecnie sklep obsługuje ponad 350 tysięcy klientów i realizuje przeszło 50 tysięcy zamówień miesięcznie. Od 2008 roku Krakvet prowadzi akcję „Pomoc dla Schronisk” w ramach, której przekazuje, co miesiąc karmę dla zwierząt wybranemu schronisku. W 2010 roku firma pod marką Zoofast rozpoczęła ekspansję na rynki europejskie. Dzisiaj obecna jest m.in. w Niemczech, Austrii, Węgrzech, Czechach i Słowacji. Krakvet już dwukrotnie zdobył wyróżnienie w prestiżowym rankingu Gazel Biznesu, jako najdynamiczniej rozwijająca się firma.