VeriFone laureatem nagrody Merchant Payments Ecosystem 2014
 Firma VeriFone została uhonorowana nagrodą Merchant Payments Ecosystem 2014 w kategorii “mPOS”. Komitet tegorocznej edycji konkursu, będącego częścią berlińskich targów płatniczych MPE, docenił wkład firmy w rozwój systemów do obsługi płatności mobilnych dla przedsiębiorców.
2014-04-07, 18:09

Nagrody Merchant Payments Ecosystem (MPE) przyznawane są od 2010 roku najbardziej efektywnym i nowatorskim firmom, działającym w branży płatności elektronicznych i mobilnych. Komitet MPE wyróżnił VeriFone

za innowacyjne i bezpieczne rozwiązania płatnicze z rodziny PAYware Mobile, pozwalające przekształcić smartfon lub tablet w funkcjonalny terminal płatniczy akceptujący transakcje zarówno tradycyjnymi kartami z paskiem magnetycznym, jak i kartami EMV czy zbliżeniowymi.

Jury doceniło fakt, że firma VeriFone jak nikt inny rozumie potrzeby przedsiębiorców i oferuje im praktyczne, bezpieczne i mobilne narzędzie do akceptowania płatności, które pozwala na szybszą i wygodniejszą obsługę klientów - powiedział Leon Dhaene, Przewodniczący Komitetu MPE. Istotne jest, że rozwiązania PAYware Mobile można zastosować praktycznie wszędzie, co pozwala zarówno małym, jak i dużym przedsiębiorcom nawiązywać bliższe relacje z klientami i zwiększać poziom ich satysfakcji.

Rodzina rozwiązań PAYware Mobile została opracowana w oparciu o informacje uzyskane od samych przedsiębiorców. Dzięki temu rozwiązania mPOS oferowane przez VeriFone idealnie wpisują się w potrzeby handlowców, umożliwiając im przyjmowanie bezpiecznych płatności o dowolnej porze i w każdym miejscu – zarówno w dużej hurtowni, jak i w małym sklepie detalicznym. Rozwiązanie jest kompatybilne z urządzeniami mobilnymi działającymi w oparciu o systemy operacyjne iOS, Android i Windows. Do połączenia wykorzystywane jest złącze słuchawkowe, a innowacyjny design ułatwia bezproblemowe dopasowanie do każdego smartfona lub tabletu. Terminale mPOS VeriFone mogą być stosowane zarówno jako główne rozwiązanie płatnicze, jak i urządzenia uzupełniające istniejący system do obsługi transakcji.

Czujemy się zaszczyceni nagrodą Merchant Payments Ecosystem i cieszymy się, że Komitet MPE docenił zalety innowacyjnego, mobilnego rozwiązania do obsługi płatności PAYware Mobile – skomentował wyróżnienie Bill Nelson, Executive Vice President of Global Product Management and Services firmy VeriFone. Dzięki przekształceniu smartfonów lub tabletów w bezpieczne i funkcjonalne terminale płatnicze, przedsiębiorcy mogą oferować swoje produkty i usługi także poza stacjonarnym punktem sprzedaży. W dobie rosnącego zainteresowania płatnościami mobilnymi, PAYware Mobile jest idealnym narzędziem wspierającym rozwój biznesu i podnoszącym standard obsługi klientów.

O VeriFone Systems (www.verifone.com)

VeriFone Systems Inc. jest globalnym liderem w branży bezpiecznych płatności elektronicznych. Firma jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych w Nowym Jorku (NYSE: PAY). VeriFone dostarcza specjalistyczną wiedzę, rozwiązania i usługi, pozwalające na przeprowadzanie płatności elektronicznych i wprowadzanie usług dodatkowych we wszystkich rodzajach punktów sprzedaży oraz branżach. Rozwiązania dostarczane przez VeriFone zostały zaprojektowane w celu zaspokajania potrzeb najbardziej wymagających środowisk detalicznych. Polski oddział firmy: VeriFone Sp. z o.o., działa od 1996 roku. Firma jest liderem rynku bezpiecznych transakcji elektronicznych w Polsce.