APS S.A. ma kontrakt z Portami Lotniczymi
Automatyka Pomiary Sterowanie SA zmodernizuje elementy układu zasilania warszawskiego lotniska Okęcie. To kolejna istotna umowa zawarta w ciągu ostatnich sześciu miesięcy przez białostocką spółkę.
2014-03-31, 09:07

Zgodnie z umową, APS S.A. ma do końca drugiego kwartału 2014 r. wymienić UPS (zasilacz, zapewniający bezprzerwowe zasilanie dla najważniejszych odbiorników energii elektrycznej obiektu) w jednej ze stacji Portu Lotniczego im. F. Chopina w Warszawie i rozbudować rozdzielnię niskiego napięcia. Umowa zawiera zobowiązanie do zachowania poufności, dlatego strony podają tylko jej orientacyjną wartość netto - to średnia liczba siedmiocyfrowa.  Dokładna wartość kontraktu będzie znana po zakończeniu prac.

- Mogę dodać jedynie, że kontrakt realizowany dla tak wymagającego klienta wymaga najwyższych kompetencji technicznych, organizacyjnych i kooperacyjnych – mówi Bogusław Łącki, prezes APS. – Nie jest to pierwsze tak zaawansowane technicznie zlecenie - w historii naszej spółki wykonywaliśmy z sukcesem podobnie trudne zadania. Praca na takim obiekcie to na pewno ogromne wyzwanie, ale też satysfakcja i cieszymy się z możliwości realizacji tak ciekawego kontraktu.

Umowa z Portami Lotniczymi jest kolejnym istotnym, zarówno technicznie, jak i  finansowo kontraktem, zawartym przez APS w ciągu ostatnich sześciu miesięcy.

- Wynika to z realizacji strategii naszej spółki zgodnie, z którą główną uwagę kierujemy na pozyskiwanie dużych kontraktów, wykorzystujących możliwości APS SA jako Generalnego Wykonawcy- dodaje prezes Łącki.

APS SA oferuje usługi w zakresie automatyki przemysłowej: projektowania i programowania systemów sterowania, jak również budowania nowych i modernizowania istniejących układów zasilania w przemyśle. I nie narzeka na brak zleceń. Jest pierwszą białostocką firmą, notowaną na NewConnect, alternatywnym rynku giełdy, adresowanych do innowacyjnych i dynamicznych spółek.