Piwo klasztorne w trzech odsłonach, czyli pomysł na Dzień Kobiet
Szampan i truskawki to dobry wybór na świętowanie Dnia Kobiet wspólnie z ukochaną kobietą. Warto pokusić się jednak o odrobinę szaleństwa i zdecydować na coś mniej oczywistego. Zachęcamy, aby w tym roku 8 marca skosztować jak smakuje niezwykłe piwo Grimbergen przy akompaniamencie specjalnie dobranych do niego potraw.
2014-02-28, 14:13

Dzień Kobiet to święto o korzeniach sięgających 1910 roku. Jest to dzień ustanowiony na cześć ekonomicznych, politycznych i społecznych osiągnieć kobiet. Przez lata zyskało jednak bardziej romantyczny, niż społeczny charakter. Najpopularniejszymi sposobami na uczczenie tego dnia jest obdarowywanie kobiet drobnymi podarunkami, bukietami kwiatów, czy też degustowanie szampana i truskawek podczas kolacji w eleganckiej restauracji. Każda kobieta z pewnością doceni jednak, jeśli w ten specjalny dzień zaproponujemy jej coś, co zapewni wam obojgu doświadczenie niezwykłego połączenia smaków i aromatów. 8 marca zachęcamy do wypróbowania trzech wybranych przez was dań i trzech wariantów piwa Grimbergen – Blonde, Double i Blanche - gwarantując tym samym uwolnienie od corocznej rutyny.

Piwo Blonde na rozbudzenie zmysłów

Na przystawkę, w ramach zaspokojenia pierwszego głodu i pragnienia, wybierzmy aromatyczne danie, które rozbudzi nasz apetyt i sprawi, że nabierzemy ochoty na dalsze odkrywanie tajników smaku i zapachu oraz współgrające z nim smakowo piwo Grimbergen Blonde. Paluszki z dorsza z delikatnym sosem tatarskim i limonką, czy też mała porcja pieczonych skrzydełek kurczaka z sosem Barbeque i żurawiną dostarczą nam silnych wrażeń smakowych i będą idealnie grały z mocą tego jasnego piwa klasztornego.

Blanche i Double w towarzystwie kulinarnych afrodyzjaków

Rozbudzeni i ciekawi kolejnych wrażeń sensorycznych skosztujmy następnie potraw uznawanych za jedne z najsilniejszych kulinarnych afrodyzjaków – owoców morza. Soczyste ostrygi, delikatne krewetki, aromatyczne ośmiorniczki… Do takich dań warto zamówić piwo Grimbergen Blanche, którego delikatny smak, ale też zdecydowanie przyprawowy i cytrusowy charakter, podkreślą subtelność smaku morskich potraw. Równie dobrze sprawdzi się w tej roli sushi, a dla osób, które nie są fanami ryb i owoców morza dobrym wyborem będą delikatne sałatki, na przykład z dodatkiem łagodnych serów.

Warto wspomnieć również o najpopularniejszym afrodyzjaku, który osłodzi romantyczny wieczór – uwielbianą przez większość z nas czekoladę. Desery na jej bazie, najlepiej tej gorzkiej, z wysoką zawartością kakao, w połączeniu z ciemnym piwem Grimbergen Double sprawią, że nasze podniebienie doświadczy niezwykłej palety smaków i zapachów. Intensywność tego ciemnego piwa i jego delikatna słodycz podkreślona zostanie przez aromat i lekką goryczkę czekolady. Piwo i deser będą idealnie współgrać, pełniąc jednocześnie dwie role – zaspokajając nasz apetyt na słodycze i rozbudzając nasze zmysły... nie tylko te smakowe i zapachowe.

KONTAKT / AUTOR
Archiwum i notki ogólnodostępne
Źródło podane na dole notki prasowej.
Dane z firm zewnętrznych.
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.