Ravelo.pl rusza ze sprzedażą książek na wagę
Sklep internetowy Ravelo.pl należący do Grupy PWN wprowadza możliwość zakupu książek na wagę. W ramach akcji promocyjnej sklep oferuje ponad 11 tysięcy tytułów sprzedawanych na kilogramy. Książki będą dostępne w pięciu wariantach cenowych – 15, 25, 35, 45 i 65 złotych za kilogram.
2015-12-03, 12:20

Uważamy, że jest to doskonała okazja dla osób poszukujących ciekawych tytułów
w okazyjnych cenach, a także nieco inny sposób na zainteresowanie nowych czytelników książką. Akcja promocyjna obejmie wyłącznie książki znajdujące się w outlecie, które pochodzą ze zwrotów z księgarń. Jesteśmy pierwszym sklepem internetowym, który proponuje taką formę sprzedaży książek. Stawiamy na innowacje i nie boimy się nowych rozwiązań. Mamy nadzieję, że taki model sprzedaży książek spodoba się naszym Klientom
, mówi Dorota Bachman, prezes zarządu Ravelo Sp. z o.o.

Jest to kolejna nowość w sklepie Ravelo, który niedawno został doceniony i uznany
za najbardziej innowacyjny sklep 2015 roku w konkursie e-Commerce Polska awards.

Nie spoczywamy na laurach i konsekwentnie realizujemy nasz plan bycia najbardziej innowacyjnym sklepem na rynku e-commerce – dodaje Bachman.

Do promocji został stworzony dedykowany mechanizm obliczający cenę książki na podstawie jej wagi i puli cenowej, do jakiej została wcześniej zakwalifikowana.

Aby zakupić książki na wagę należy odwiedzić stronę: http://www.ravelo.pl/ksiazki-na-kilogramy i dodać do koszyka książki objęte promocją „Książki na wagę” z wybranej przez siebie puli cenowej za kilogram. Książki ważone są w magazynie, a na stronie produktu klient otrzymuje informację o wadze książki i jej cenie promocyjnej.

Informacje podstawowe o Ravelo

Spółka Ravelo jest odpowiedzialna w Grupie PWN za sprzedaż w kanale internetowym oraz koordynowanie działań i projektów związanych z e-commerce w ramach Grupy. W skład
e-commerce Grupy PWN wchodzą takie sklepy jak: Ravelo.pl, Lideria.pl, Księgarnia Internetowa PWN.pl, Ibuk.pl, sklep wydawnictwa medycznego PZWL oraz serwisy społecznościowe: BiblioNETka.pl i czytampolskie.pl