Szybki posiłek podczas wędrówki - dania Trek'n Eat w 10 minut
Liofilizaty w około 90 procentach zachowują nie tylko kształt, barwę, smak i aromaty potrawy, ale przede wszystkim witaminy i wszystkie składniki odżywcze. Są zakonserwowane bez użycia konserwantów, ponieważ powstają poprzez usunięcie wody ze składników dania. Mogą w takiej formie być przechowywane nawet kilka lat! Doceniane są przez podróżników, himalaistów, wspinaczy, rowerzystów, kajakarzy i wszystkich przedstawicieli aktywnych sportów, którym zależy na wadze plecaka i szybkim przyrządzeniu jedzenia. Wystarczy danie zalać przegotowaną wodą, odczekać około dziesięciu minut i już można spożywać pełnowartościowy posiłek!
2014-11-19, 23:09

Jedzenie liofilizowane to najprostszy sposób na dostarczenie organizmowi potrzebnej energii podczas wyprawy czy wędrówki.

Przedstawiamy dania, które szczególnie rekomendujemy w takich okolicznościach. Są to nowości przygotowane przez markę Trek'n Eat, polecaną przez himalaistę, Ueli Stecka i podróżniczkę, Monikę Witkowską.

Pełnoziarniste musli z pomarańczami i peroninem

Peronin to innowacyjny płynny pokarm, który w przeciwieństwie do normalnego jedzenia nie musi być rozkładany w żołądku. Wchłania się przez około 6 minut w 96%, dzięki czemu zapewnia energię zaraz po spożyciu. Jako nowość Trek'n Eat proponuje peronin w połączeniu z pełnoziarnistym musli z owocami. To pyszne śniadanie na początek dnia - zdrowe, smaczne i wypełnione specjalną mieszanką składników mineralnych i witamin lub przekąska, która sprawia, że natychmiast zapomina się o zmęczeniu. Smak świeżych owoców zapewniają truskawki, ananas i kawałki pomarańczy.

Pełnoziarniste musli z pomarańczami i peroninem Trek'n Eat

Zapiekane ziemniaczki z wołowiną

Idealny na wyprawy pełnowartościowy posiłek obiadowy, który w dodatku smakuje jak przyrządzony przez mamę w domu. W opakowaniu znajdziemy smażone ziemniaczki z kawałkami mięsa wołowego oraz groszkiem, a wszystko gotowe w 10 minut! Wołowina w połączeniu z zielonym groszkiem tworzy smakowite zestawienie, do tego zdrowe. Trek'n Eat dba o to, by wszystkie użyte składniki były naturalne, nie stosuje konserwantów, sztucznych barwników oraz polepszaczy smaku.

Zapiekane ziemniaczki z wołowiną Trek'n Eat

Warzywna jambalaya

Jambalaya to intrygująca nazwa na danie kreolskie, którego podstawą jest ryż i dodatki zależne od tego, co pani domu znajdzie akurat w kuchni. W wersji wegańskiej przygotowanej przez Trek'n Eat oprócz ryżu także mnóstwo warzyw: cebula, groszek, kukurydza, brokuły, por. Kulinarną stolicą jambalayi jest obecnie Nowy Orlean w Luizjanie, dzięki Trek'n Eat entuzjaści outdooru będą mogli przyrządzić ją w każdym miejscu na świecie. Wystarczy napełnić opakowanie gorącą wodą do zaznaczonej linii, dobrze zamieszać i zaledwie po dwóch minutach już można cieszyć się smakowitą kombinacją warzyw i ryżu o niskiej zawartości tłuszczu oraz nie zawierającej glutenu. Wszystkie składniki są pochodzenia roślinnego. To kolejne danie wegańskie w ofercie firmy, która szczególnie dba o zdrowe odżywianie i zapewnia posiłki, które przypadną do gustu wegetarianom, a nawet weganom.

Warzywna jambalaya Trek'n Eat

Kuskus z warzywami

Na nowe danie Trek'n Eat składa się kuskus z warzywnymi dodatkami. Przeznaczone jest dla każdego, kto potrzebuje energii uzyskanej z czysto roślinnego dania, a jednocześnie lubi cieszyć się smakiem dobrze przyprawionych potraw. W daniu tym spotykają się tradycje kuchni północno-afrykańskiej z nowoczesną technologią używaną do produkcji liofilizatów oraz wyczuciem smakowym firmy Trek'n Eat. Opakowanie wystarczy zalać wodą i już po kilku minutach możemy cieszyć się wspomnieniami marokańskich wojaży. Jest to lekka wegańska przekąska o niskiej zawartości tłuszczu dla wszystkich, którzy w czasie swoich aktywności chcą jeść smacznie i zdrowo.

Kuskus z warzywami Trek'n Eat

Informacje o marce:

Firma Trek'n Eat jest liderem na europejskim rynku żywności ekspedycyjnej i turystycznej. W 2004 roku weszła w skład grupy Katadyn - firmy specjalizującej się w produkcji specjalistycznego sprzętu outdoorowego. Trek'n Eat oferuje niezwykle szeroki zakres żywności liofilizowanej, w skład której wchodzą przekąski, zupy oraz wyśmienite w smaku dania główne.

Dystrybucja w Polsce: Raven Outdoor, www.ravenoutdoor.com

Ofertę marki Trek'n Eat na poslkim rynku można przeglądać na Ceneria.pl.

KONTAKT / AUTOR
Archiwum i notki ogólnodostępne
Źródło podane na dole notki prasowej.
Dane z firm zewnętrznych.
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.