Wielkanocne menu
Stworzenie menu na cały wielkanocny okres to nie lada wyzwanie. W ten szczególny, świąteczny czas każda gospodyni pragnie zaspokoić podniebienia zarówno domowników, jak i przybyłych gości. Wielkanocne dania to nie tylko słodkości. Oprócz niezliczonych wypieków: drożdżowych bab, lukrowanych mazurków i różnego rodzaju serników, na świątecznych stołach obowiązkowe są rozmaicie przyrządzone mięsa i wędliny. Jak tradycja każe nie powinno zabraknąć chociażby szynek. W tej roli doskonale sprawdzą się wędliny firmy Nove, takie jak Szynka zrazowa oraz Szynka zrazowa z tłuszczem z linii Natura. Podane z sosami: chrzanowym, śliwkowym czy jogurtowo-ziołowym z pewnością przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Tradycyjny, wielkanocny żurek lub biały barszcz będzie jeszcze lepiej smakował jeśli wkroimy do niego naturalną wędlinę. Dodając Kiełbasę Długą bądź Kiełbasę Krótką z linii Natura firmy Nove, które nie zawierają sztucznych konserwantów, dodatków z „E” na początku, a także glutenu, sprawimy, że nasz żurek uzyska niepowtarzalny smak i aromat. Na świątecznym stole nie powinno też zabraknąć smacznego mięsa. Na szczególną uwagą zasługuje schab, który możemy podać na wiele sposobów. Biesiadnicy z pewnością chętnie spróbują stworzonego przy użyciu naturalnych ekstraktów i wyciągów, wyselekcjonowanych żywych kultur bakterii i aceroli Schabu wędzonego z linii Natura firmy Nove.
Idealne do koszyczka
W większości domów przygotowanie wielkanocnego koszyczka to swoisty rytuał. Odpowiednia dekoracja, zadbanie o aspekt estetyczny to jedno, jednak jego istotę stanowi zawartość. Ważne, by pokarmy, które włożymy do koszyka były najwyższej jakości. Zgodnie z tradycją do cukrowego baranka, efektownie ozdobionych jaj i kromki chleba należy dołożyć kawałek wędliny. Idealnie sprawdzi się w tym przypadku Kiełbasa Krakowska z linii Natura firmy Nove do produkcji której, co bardzo ważne, użyto dobrego jakościowo mięsa. Alternatywą dla podsuszanej Kiełbasy Krakowskiej może być Kiełbasa Krótka z linii Natura. Wielkanocne śniadanie z tak skomponowaną „święconką” ucieszy także osoby chore na celiakię, bowiem wszystkie produkty z linii Natura nie zawierają glutenu, co sprawia, że mogą być bezpiecznie spożywane.
Święta Wielkanocne to czas rodzinnych spotkań przy suto zastawionych stołach. Królują na nich pieczołowicie przyrządzone rozmaite dania, do przygotowania których warto użyć naturalnych, zdrowych produktów pozbawionych chemii. W tej roli świetnie sprawdzą się wyroby mięsne z linii Natura firmy Nove, w przypadku których sztuczne dodatki i konserwanty zastąpione zostały składnikami pochodzenia naturalnego.
Zakłady Mięsne Nove Sp. z o.o. są częścią grupy Tican z siedzibą w Danii. Nove to średniej wielkości firma FMCG usytuowana na obrzeżach miasta Nowe (około 100 km na południe od Gdańska). Surowiec do produkcji mięsa pochodzi z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty na zgodność z systemami uznanymi przed GFSI. Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów gwarantuje Nadzór Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli jakości i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE oraz posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci. Zakłady mięsne Nove i linia Natura otrzymały licencję na używanie międzynarodowego symbolu przekreślonego kłosa, określającego bezglutenową żywność. W skład linii Natura wchodzą szynka zrazowa, kiełbasa długa, kiełbasa krótka, kiełbasa krakowska, parówki, schab, szynka zrazowa z tłuszczem. Produkty są paczkowane i dostępne na stoiskach samoobsługowych w Auchan, w Tesco, Makro, Almie.