Piwo Wielkanocne, czyli wiosenna nowość od Browaru Okocim
Wielkanoc to czas, który wymaga wyjątkowej oprawy. Nie wahajmy się więc, jeśli nabierzemy ochoty na coś specjalnego. Niezwykłe wrażenia sensoryczne zapewni nam piwo Wielkanocne z linii piw Sezonowych Browaru Okocim, stworzone specjalnie na okres świąt Wielkanocnych.
2014-02-26, 15:14

Wielkanoc to jedno z najstarszych i najważniejszych świąt, bardzo silnie zakorzenionych w polskiej tradycji. Dzisiejsze obyczaje i obrzędy podczas tego radosnego okresu, nie są tak zadziwiające i bogate, jak były dawniej. Nadal jednak owe święto jest czasem, który spędza się w gronie bliskich, przygotowując wspólnie sezonowe potrawy, biesiadując i ozdabiając dom wielkanocnymi akcentami. Dania, które przyrządzamy podczas tego radosnego święta, są niezwykle zróżnicowane i oferują pełen wachlarz doświadczeń sensorycznych. Aromaty baby wielkanocnej, mazurka, czy wielkanocnego żurku kuszą nasze nozdrza i pobudzają kubki smakowe. Tak rozbudzone zmysły warto zaspokoić innymi smakami sezonowymi i skusić się na przykład na… piwo Wielkanocne.

Browar Okocim, od lat zaskakuje miłośników piwa ciekawymi smakami swoich trunków. Nie inaczej jest w przypadku piwa Wielkanocnego – ostatniej już odsłony z linii piw Sezonowych, która otwiera wiosenno-letni sezon. To ciemne piwo, utrzymane w stylu Koźlaka, warzone jest specjalnie na okres świąt wielkanocnych. W procesie jego warzenia wykorzystane zostały aż cztery rodzaje słodu: jasny, monachijski, karmelowy oraz barwiący. Taki dobór surowców nadał temu trunkowi zdecydowany, wyrazisty smak i kolor przypominający barwę ciemnego bursztynu. Po nalaniu piwa do kufla nabiera ono eleganckiego charakteru, mieniąc się w szkle i kusząc nasze kubki smakowe. Intensywność piwa czyni go idealnym wyborem na jeszcze chłodne w okresie przedświątecznym dni, a bogactwo smaków – doskonałym towarzyszem wielkanocnych, aromatycznych dań. Piwo Wielkanocne, warzone raz w roku, dostępne będzie w sklepach od lutego do końca kwietnia.

4 piwa sezonowe warzone w Browarze Okocim:

- Świętojańskie - jasne, lekkie, niefiltrowane. Dostępne: maj - lipiec 2013

- Dożynkowe - z okazji pierwszych zbiorów, niepasteryzowane. Dostępne: sierpień - październik 2013

- Świąteczne – ciemne, bogate w smaku, z aromatem korzennym. Dostępne: listopad 2013 - styczeń 2014

- Wielkanocne – ciemne, 4 słodowe, bardziej esencjonalne. Dostępne: luty - kwiecień 2014.

KONTAKT / AUTOR
Archiwum i notki ogólnodostępne
Źródło podane na dole notki prasowej.
Dane z firm zewnętrznych.
POBIERZ JAKO WORD
Pobierz .docx
Biuro prasowe dostarcza WhitePress
Copyright © 2015-2024.  Dla dziennikarzy
Strona, którą przeglądasz jest dedykowaną podstroną serwisu biuroprasowe.pl, administrowaną w zakresie umieszczanych na niej treści przez danego użytkownika usługi Wirtualnego biura prasowego, oferowanej przez WhitePress sp. z o.o. z siedzibą w Bielsku–Białej.

WhitePress sp. z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za treści oraz odesłania do innych stron internetowych zamieszczone na podstronach serwisu przez użytkowników Wirtualnego biura prasowego lub zaciągane bezpośrednio z innych serwisów, zgodnie z wybranymi przez tych użytkowników ustawieniami.

W przypadku naruszenia przez takie treści przepisów prawa, dóbr osobistych osób trzecich lub innych powszechnie uznanych norm, podmiotem wyłącznie odpowiedzialnym za naruszenie jest dany użytkownik usługi, który zamieścił przedmiotową treść na dedykowanej podstronie serwisu.