Pomidory to samo zdrowie - stanowią źródło wielu witamin i substancji odżywczych. Zawierają m.in. witaminę C, K, E, B1, kwas foliowy, potas, magnez, wapń, żelazo, miedź, cynk i mangan. Są również niezwykle bogate w likopen, który zaliczany jest do najsilniejszych antyoksydantów. Posiada on właściwości chroniące organizm przed rożnego rodzaju schorzeniami nowotworowymi. Co ciekawe, likopen jest zdecydowanie łatwiej przyswajalny przez nasz organizm w postaci lekko przetworzonej, czyli w różnego rodzaju przetworach pomidorowych. Duże ilości likopenu znajdziemy m.in. w ketchupie McDonald’s produkowanym przez Develey, według oryginalnej receptury. Zawiera on aż 190g dorodnych pomidorów na 100 g produktu, dzięki czemu charakteryzuje się bogatym, prawdziwie pomidorowym smakiem, docenianym przez młodszych i starszych smakoszy. Brak w nim natomiast konserwantów i sztucznych barwników. Jest to także jeden z nielicznych w tej kategorii produktów, który jest zagęszczany naturalnie – bez dodatku skrobi. Ketchup McDonalds, jako jedyny, pozbawiony jest glutenu, więc z powodzeniem może być stosowany przez osoby cierpiące na alergie pokarmowe i celiakię.
Ketchup McDonald’s to doskonały dodatek do dań z grilla, hamburgerów, frytek i innych szybkich przekąsek. Mamom upartych niejadków, szczególnie polecamy zabawne ozdabianie kanapek w miny i wzorki.