Cinkciarz.pl prezentuje brand Conotoxia
Conotoxia to marka, którą Cinkciarz.pl wprowadza na międzynarodowe rynki. Spółka będzie realizowała usługi płatnicze i wymiany walut. Pierwsze akcje promocyjne rozpoczną się już wkrótce w USA.
2015-10-05, 08:32

Cinkciarz.pl oraz Conotoxia, będą funkcjonować równolegle wobec siebie. Łączą je założenia strategiczne i komunikacyjne. Nie zmieni się identyfikacja wizualna. Logo, kolorystyka i układ graficzny pozostają identyczne.

Spółka Conotoxia posiada licencję instytucji płatniczej. Cinkciarz.pl na mocy zawartej z nią umowy agencyjnej również może z tej licencji korzystać. To oznacza, że Cinkciarz.pl i Conotoxia są hybrydą, mogącą świadczyć usługi przekazów pieniężnych, płatności, przelewów oraz wymiany walut.

- Cinkciarz.pl to brand, w który od lat inwestujemy i z którego nie zamierzamy rezygnować. Jest niezwykle rozpoznawalny, mocny i jednoznacznie kojarzony z wymianą walut. Nie boimy się nazw silnych marketingowo. Jesteśmy pewni, że Polonia świetnie wyłapuje je w natłoku obcojęzycznych reklam. Jednocześnie rozszerzamy swój przekaz i wychodzimy poza sektor klientów posługujących się językiem polskim. Chcemy, aby z serwisu korzystali rodowici Amerykanie, Anglicy, Norwegowie i obywatele krajów na całym świecie - mówi Kamil Sahaj, dyrektor marketingu Cinkciarz.pl.

Kampania marketingowa Conotoxii rozpocznie się w krajach, w których nie obowiązuje wspólna, europejska waluta, a jednocześnie rynek bankowości elektronicznej jest najbardziej rozwinięty. Pierwsze akcje promocyjne rozpoczną się w USA, a następnie w Wielkiej Brytanii i krajach skandynawskich.

__________________________________________________________________________

INFORMACJE O MARCE

Cinkciarz.pl to serwis wymiany walut online m.in. dla klientów indywidualnych, przedsiębiorców, podróżnych oraz osób spłacających kredyty walutowe. Firma oferuje atrakcyjne kursy 24 walut.
W ramach serwisu klienci mogą wymieniać pieniądze przez Internet (do ich dyspozycji są trzy systemy transakcyjne) oraz korzystać z kart walutowych. Transakcje mogą zawierać przez całą dobę, siedem dni w tygodniu. Realizują je za pomocą przelewów internetowych z dowolnego banku. Jako pierwszy kantor w Polsce Cinkciarz.pl, został włączony do organizacji SWIFT, zrzeszającej największe banki oraz instytucje finansowe. Znajduje się również w gronie dostawców danych oraz analiz rynkowych na platformie Bloomberga. W zestawieniu Bloomberg Rankings, Cinkciarz.pl zajął pierwsze miejsce na świecie wg kryterium skuteczności prognozy na parze walutowej EUR/PLN za cztery kolejne kwartały 2013 r. Prognozy Cinkciarz.pl dla pary USD/PLN zajęły także drugie miejsce na świecie za pierwszy kwartał 2014 r. W tym samym prestiżowym rankingu za pierwszy kwartał 2015 r. analitycy internetowego serwisu wymiany walut najtrafniej przewidzieli kursy par walutowych CZK/EUR.

źródło: cinkciarz.pl