Getin Bank z najlepszym kredytem na wyprawkę szkolną
„Darmowa Pożyczka” Getin Banku ponownie uznana została za najkorzystniejszą ofertę na polskim rynku. Tym razem propozycja zwyciężyła w zestawieniu najlepszych kredytów gotówkowych na wyprawkę szkolną, przygotowanym przez Totalmoney.pl. Analitycy portalu zwrócili uwagę na szczególnie atrakcyjne warunki oferty – brak kosztów prowizji, zerowe oprocentowanie i niską miesięczną ratę.
2015-08-31, 20:06

Wraz z końcem wakacji, wiele rodzin z niepokojem szacuje wydatki związane z przygotowaniami do roku szkolnego. Zakup podręczników, zeszytów i pozostałych przyborów wiąże się z coraz wyższymi kosztami, które często nadwyrężają domowy budżet. Eksperci Totalmoney.pl sprawdzili, gdzie najtaniej sfinansować można kompletowanie wyprawki szkolnej. W przygotowanym przez portal najnowszym rankingu kredytów gotówkowych pierwsze miejsce zdobyła oferowana przez Getin Bank „Darmowa Pożyczka”. Propozycja obejmuje wyjątkowe na polskim rynku warunki finansowania: brak naliczanych odsetek, zerową prowizję, zerowy poziom RRSO. Dzięki temu, Klient oddaje do Banku dokładnie taką kwotę, jaką otrzymał – rozłożoną na wygodne raty. Oferta skierowana jest do wszystkich osób, które na dzień złożenia wniosku o pożyczkę nie posiadają w Getin Banku żadnego produktu (kredytowego, depozytowego, kartowego lub rachunku ROR).

Getin Bank stale rozwija ofertę kredytową, proponując rozwiązania przygotowane z myślą o indywidualnych potrzebach i oczekiwaniach Klientów. Aby uniknąć skomplikowanych procedur można zdecydować się na pożyczkę gotówkową na oświadczenie lub kredyt gotówkowy na wyciąg z konta. W tym roku Bank udostępnił Klientom również nowoczesne rozwiązanie -  iKredyt, który pozwala na szybką i komfortową realizację procesu kredytowego na kwotę do 10 tys. zł całkowicie przez Internet. Bez czasochłonnych formalności sfinansować można także większe inwestycje, np. wybierając wygodny kredyt gotówkowy „Taka Rata” na kwotę nawet do 200 tys. zł. Oferta obejmuje korzystne warunki i niskie koszty miesięczne  – już od 9 zł za każdy pożyczony 1000 zł.

Najnowszy ranking Totalmoney.pl, w którym wyróżniono propozycję Getin Banku, opracowany został przy założeniu, że o kredyt stara się rodzina 2+2, której miesięczne dochody netto wynoszą 2881 zł i są uzyskiwane z tytułu umowy o pracę na czas nieokreślony. W zestawieniu porównano koszty finansowania na kwotę 2 tys. zł, przy 12-miesięcznym okresie spłaty. W analizie wzięto pod uwagę całkowity koszt kredytu ponoszony przez Klienta.

Pełne wyniki rankingu można znaleźć tutaj

źródło: getinbank.pl