Światowa premiera nowej Astry: Opel na IAA 2015
Konferencja prasowa 15 września o godz. 9:00: dyrektor generalny Grupy Opel dr Karl-Thomas Neumann opowie o jakościowym skoku w klasie samochodów kompaktowych
2015-08-19, 18:51

Rüsselsheim/Frankfurt. „Nowy Opel Astra to prawdziwy skok jakościowy w klasie samochodów kompaktowych pod względem efektywności, łączności z Internetem i sportowej charakterystyki” — zapewnia dr Karl-Thomas Neumann, zapowiadając światową premierę bestsellerowego Opla na tegorocznym Międzynarodowym Salonie Motoryzacyjnym (IAA) we Frankfurcie. Dyrektor generalny Grupy Opel i jego zespół zapraszają wszystkich dziennikarzy odwiedzających salon na konferencję prasową firmy Opel, która odbędzie się 15 września 2015 roku o godzinie 9:00 na stoisku D09 w hali 8.0.

W obecności dyrektor generalnej firmy General Motors Mary Barra, dr Neumann zaprezentuje zupełnie nowego Opla Astrę. Wydarzenie to będzie miało miejsce na stoisku Astra Galaxy o powierzchni ponad 3300 metrów kwadratowych. Wprowadzając nową generację bestsellerowego modelu — lżejszą, bardziej kompaktową i zwrotną, a jednocześnie przestronniejszą w środku — firma Opel wkracza w nową erę efektywności w klasie kompaktowej. Do napędu Astry o lekkiej konstrukcji posłużą wyłącznie silniki najnowszej generacji. Samochód jest wyposażony w liczne rozwiązania podnoszące bezpieczeństwo i ułatwiające prowadzenie pojazdu. Niektóre z nich — w tym przełomowe nieoślepiające matrycowe reflektory LED IntelliLux LED® — są praktycznie niespotykane lub wręcz debiutują w tym segmencie. Astra jest również pierwszym modelem Opla oferowanym z systemem Opel OnStar od samego początku obecności na rynku. Ten osobisty asystent łączności i usług zapewnia najwyższy poziom bezpieczeństwa i dostęp do Internetu przez całą dobę. W modelu debiutuje także nowa generacja systemu multimedialnego IntelliLink. Dwie nowe wersje systemu wyposażono w interfejsy Apple CarPlay i Android Auto umożliwiające integrację ze smartfonem.

źródło: media.gm.com