Czy siedziba Twojej firmy jest rzeczywiście bezpieczna? Sprawdź nowoczesne rozwiązania interkomowe
Lokalizacja nowej siedziby jest najlepszym momentem, aby pomyśleć o skutecznym systemie interkomowym, który będzie prawidłowo zabezpieczał siedzibę i każdy oddział przedsiębiorstwa. W rzeczywistości jednak, każdy moment jest dobry na podwyższenie standardów bezpieczeństwa i modernizację dotychczasowych systemów analogowych. System interkomowy powinien być traktowany jako jeden z podstawowych systemów umożliwiających prawidłowe funkcjonowanie i controling siedziby firmy, gdyż ma bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo. Firmy dysponujące skonfigurowanym i zainstalowanym systemem interkomowym zawsze mogą liczyć na profesjonalne usługi serwisowe, które pomogą nie tylko wyeliminować ewentualne problemy, ale również rozbudować system o nowe funkcje.
2015-06-28, 22:16

Bezpieczeństwo jest  bardzo ważnym aspektem funkcjonowania każdego przedsiębiorstwa, dlatego TTiTC dba o stały, wysoki poziom świadczonych usług w każdej firmie potrzebującej systemu interkomowego. - Jerzy Bielski, szef działu systemów interkomowych TTiTC.

TTiTC oferuje wysokiej jakości rozwiązania interkomowe, które skutecznie podnoszą bezpieczeństwo w siedzibach wielu firm. Pomimo tego, iż lista wdrożeń jest długa, to wciąż istnieje bardzo wiele firm, których siedziby nie są wystarczająco zabezpieczone.

Z oferty firmy zdecydowało się skorzystać wielu przedsiębiorców, których siedziby wymagały nowoczesnego zabezpieczenia. TTiTC jest również oficjalnym partnerem firm, które są bezpośrednio związane z branżą teleinformatyczną, czy telekomunikacyjną. Firma stawia sobie za cel dostarczanie wysokiej jakości rozwiązań telekomunikacyjnych i teleinformatycznych, co nie było by możliwe bez sprawdzonych rozwiązań. – twierdzi Jerzy Bielski, przedstawiciel działu systemów interkomowych firmy TTiTC.

W roku 2014 odnotowaliśmy 25 % wzrost sprzedaży systemów interkomowych, co wskazuje na coraz większe zrozumienie problemu bezpieczeństwa w siedzibach przedsiębiorstw, a w konsekwencji zainteresowanie wdrożeniem tego typu systemu – dodaje Bielski.

Najważniejsza jest świadomość.

Dane statystyczne wskazują, że z roku na rok, coraz większa liczba dużych firm, ale i sektora MSP decyduje się na wdrożenie systemu bezpieczeństwa w swojej firmie, najczęściej w efekcie przeprowadzonych audytów bezpieczeństwa.

Prognozy są optymistyczne. W 2015 roku przewidywane jest utrzymanie koniunktury w branży i wzrost sprzedaży systemów interkomowych o kolejne 30%. Firmy, często pod wpływem losowych przypadków, z chęci zabezpieczenia pracowników i poufnych danych firmy, czy wspomnianych audytów bezpieczeństwa, decydują się na instalację w swojej firmie systemu interkomowego, który zarazem będzie komunikatorem i skutecznym systemem zabezpieczającym siedzibę. Ponadto, osoby odpowiedzialne za prognozy w firmie TTiTC twierdzą, że do końca 2017 roku w system interkomowy będzie wyposażone ok. 60% polskich przedsiębiorstw.