Wystartowała nowa kampania pożyczki Alior Banku z oprocentowaniem 5% i gwarancją najniższej raty
W najnowszej kampanii marketingowej Alior Bank promuje pożyczkę gotówkową
2015-06-24, 10:30

z oprocentowaniem 5% i z gwarancją najniższej raty. Głównym medium jest telewizja, wspierana komunikacją w Internecie.

Na potrzeby kampanii wyprodukowano 30-sekundowy spot reklamowy pt. „Akademia” (reklamę, można obejrzeć na kanale YouTube) oraz jego 15- sekundową wersję. W reklamie podkreślany jest fakt, że niskie oprocentowanie oraz gwarancja najniższej raty to dwa dowody na to, że w Alior Banku klient uzyska najtańszą pożyczkę.

Spot przedstawia kulistą wizję niezwykłego produktu bankowego, w którym łączą się dwie unikalne cechy pożyczki - oprocentowanie na 5% i gwarancja najniższej raty przez cały okres kredytowania. W rękach klientów, w kulistym symbolu pożyczki wizualizują się ich plany: nowocześnie urządzone wnętrze mieszkania.

Reklamę wyreżyserował Pan Kot Przybora, a operatorem zdjęć był Pan Jan Holoubek. Spot będzie emitowany w najpopularniejszych stacjach telewizyjnych m.in. TVP 1, TVP 2, Polsat, TVN, TVN 7, TVN24, TVP Seriale, TV 4 i Puls, Polsat 2 oraz w wybranych kanałach tematycznych najlepiej dopasowanych do grupy docelowej.

Działania w telewizji wspiera komunikacja w Internecie.  Obejmuje ona m.in. bannery wyświetlane na portalach o wysokim zasięgu, masowe e-mailingi oraz reklamy kontekstowe w wyszukiwarce Google. Wszystkie formy reklamowe prowadzą na dedykowaną stronę, poprzez którą klienci mogą złożyć wniosek online o udzielenie pożyczki. W kampanii internetowej pojawiła się również nowa linia kreatywna,

Za przygotowanie reklamy TV odpowiadała Agencja PZL, a za materiały online – Agencja Sympatico oraz Kalicińscy. Media zaplanował i zakupił dom mediowy Maxus. Spot wyprodukował dom produkcyjny Easy Hell.