Lampy w zgodzie z naturą – kolekcja BIO marki Nowodvorski Lighting
Ekologiczne oświetlenie najczęściej kojarzy nam się z energooszczędnymi żarówkami. A co jeśli ekologiczna może być także lampa? Nowa kolekcja BIO marki Nowodvorski Lighting to propozycja dla wszystkich tych, którzy nie tylko chcą żyć w zgodzie z naturą, ale i wprowadzić odrobinę jej piękna do wnętrza swoich domów.
2015-05-06, 16:38

Eko znaczy modnie

Temat ekologii jest obecnie bardzo popularny. Z roku na rok zyskuje coraz większe grono entuzjastów, którzy pragną żyć w sposób jak najmniej szkodzący środowisku. Tworzy się zatem eko-odzież, eko-żywność, a także eko-kosmetyki. Trend ten jest również mocno zauważalny w świecie wnętrzarskim, gdzie coraz częściej pojawiają się wyroby z recyklingu czy materiałów biodegradowalnych. Tego rodzaju dekoracje są nie tylko bardzo oryginalne, ale i nadają wnętrzu niepowtarzalny charakter. Podążając zgodnie z tym nurtem marka Nowodvorski Lighting stworzyła nową kolekcję lamp BIO, która czerpie inspiracje z piękna natury. Kompozycja stworzona na bazie drewna z prostotą oraz funkcjonalnością formy daje unikatowy efekt, który z łatwością dopasuje się do większości aranżacji wnętrz. Oświetlenie z serii BIO będzie bowiem idealnie prezentować się w pomieszczeniach zarówno utrzymanych w stylistyce naturalnej, skandynawskiej jak i minimalistycznej, gdzie z pewnością stanie się elementem dodającym tzw. „pazura”.

Drewniany efekt świetlny

Zarówno forma jak i materiał, z których wykonane jest oświetlenie z serii BIO stanowią żywy dowód na to, że piękno przyrody podsuwa najlepsze pomysły. Wiszące lampy z kolekcji BIO marki Nowodvorski Lighting wykonane zostały z drewnianej sklejki dostępnej w dwóch kolorach: naturalnej oraz białej. Dwojaki jest również wybór kloszy. W linii znajdziemy klosz o długości 70 cm, stworzony ze sklejki ułożonej w fantazyjny wzór na bazie okręgu o średnicy 34 cm oraz krótszy bo 50 centymetrowy z lekko skręcony sklejek na bazie okręgu o średnicy 37,5 cm. Dzięki takiemu wykrojowi lampy osiągniemy bardzo ciekawy efekt świetlny, który w pomieszczeniu stworzy niezwykły nastrój.

Neutralna kolorystyka oraz wykorzystanie niebanalnych kształtów to cechy charakterystyczne dla nowej kolekcji lamp BIO marki Nowodvorski Lighting, która udowadnia, że drewno w połączeniu

z żarówką może stworzyć dekorację mieszkania nie tylko w pełni przyjazną naturze, ale także wyjątkową tak jak ona.

LAMPY BIO MARKI NOWODVORSKI LIGHTING:

BIO M I zwis 6334

Długość: 170 cm

Średnica: 34 cm

Cena detaliczna: 464,76 zł

BIO S I zwis 6333

Długość: 150 cm

Średnica: 37,5 cm

Cena detaliczna: 302,40 zł

BIO WHITE I zwis 6340

Długość: 170 cm

Średnica: 34 cm

Cena detaliczna: 485,06 zł

BIO WHITE I zwis 6338

Długość: 150 cm

Średnica: 37,5 cm

Cena detaliczna: 322,70 zł

Firma Technolux Sp.j., od października 2011r. funkcjonująca pod nazwą Nowodworski Sp.j., jest rodzinną firmą prywatną, założoną w 1994 r. Spółka produkuje dekoracyjne oprawy oświetleniowe do wnętrz mieszkalnych oraz obiektów publicznych. Obecnie firma posiada dwa zakłady produkcyjne o łącznej powierzchni 12 000 m2., średniorocznie produkując i sprzedając 3000 sztuk opraw dziennie. Ponad 65% produkcji jest sprzedawane za granicę. Firma eksportuje do: Białorusi, Bułgarii, Chorwacji, Cypru, Czarnogóry, Czech, Estonii, Finlandii, Francji, Grecji, Hiszpanii, Irlandii, Kanady, Kazachstanu, Kirgizji, Kosowa, Litwy, Łotwy, na Maltę, do Mołdawii, Niemiec, Norwegii, Rosji, Rumunii, Senegalu, Słowacji, Ukrainy, na Węgry i do Wielkiej Brytanii.