Grupa Nowy Styl – europejski gigant meblowy
Grupa Nowy Styl została założona w 1992 roku w Krośnie przez braci Adama oraz Jerzego Krzanowskich i jest obecnie europejskim liderem i jednym z największych na świecie producentów komfortowych mebli, foteli i krzeseł biurowych, gabinetowych, konferencyjnych i obrotowych.
2014-09-24, 21:41

Grupa Nowy Styl jest ekspertem w kompleksowym wyposażeniu wnętrz publicznych, w tym obiektów biurowych, szkoleniowych, kulturalno-rozrywkowych, sportowych i gastronomicznych, a także domów i mieszkań prywatnych. Oferta produktowa Grupy Nowy Styl obejmuje m.in. meble, siedziska i podłogi, które od lat zaspokajają potrzeby konsumentów na całym świecie. Według rankingu Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Mebli Biurowych FEMB, Grupa Nowy Styl jest czwartym największym w Europie producentem krzeseł i mebli biurowych.

Grupa Nowy Styl oferuje swoim klientom 6 marek produktowych (Nowy Styl, BN Office Solution, Grammer Office, Forum Seating, Baltic Wood oraz Rohde & Grahl) o doskonałej jakości, wysokiej ergonomii oraz niepowtarzalnym designie, które dostarcza do ponad 100 krajów na całym świecie. Grupa Nowy Styl dysponuje 19. departamentami oraz 15. zakładami produkcyjnymi m.in. w Polsce, Niemczech, Rosji czy Ukrainie, które wyposażono w najnowocześniejsze urządzenia produkcyjne oraz najnowsze technologie.

Rohde & Grahl została szóstą marką w portfolio Grupy Nowy Styl po przejęciu jej w zeszłym roku przez podkarpackie przedsiębiorstwo, w tym drugą niemiecką spółką po wcześniejszej aneksji Sato Office. Rohde & Grahl oferuje innowacyjne meble biurowe z zaawansowanymi mechanizmami o wysokich walorach wzorniczych, jakościowych i ergonomicznych. Dzięki takiej aktywizacji przychody Grupy Nowy Styl na rynku niemieckim w zeszłym roku wyniosły ok. 70 mln euro.

Grupa Nowy Styl ma już na swoim koncie ponad 60 milionów wyprodukowanych krzeseł i foteli, które trafiły do dystrybucji zarówno na rynek polski, jak i zagraniczny. Jest to możliwe dzięki najnowocześniejszemu zapleczu produktowemu, które składa się m.in. z własnej narzędziowni, Centrum Konstrukcyjno-Wdrożeniowemu oraz innowacyjnego parku maszynowego do wszechstronnej obróbki drewna, metalu oraz tworzyw sztucznych.

Więcej informacji o Grupie Nowy Styl oraz jej produktach można uzyskać pod adresem: