Sophos wzmacnia zarząd nowym managerem na Europę Północno – Wschodnią, Bliski Wschód i Afrykę
Sophos awansował Thomasa Thoelke na nowego managera terytorialnego w regionie Europy Północno-Wschodniej, Bliskiego Wschodu i Afryki.
2014-06-26, 23:25

Wcześniej był dyrektorem sprzedaży w Europie Wschodniej i krajach skandynawskich.

Thoelke dołączył Sophos z firmy Astaro, w której pracował  do 2008 roku. Wcześniej Thoelke pełnił stanowiska sprzedażowe w kanale dystrybucji w Niemczech i Finlandii.

W swojej nowej roli będzie odpowiedzialny za rekrutację i współpracę z  partnerami w regionie Sophos NEEMEA (Europa Północno – Wschodnia, Bliski Wschód i Afrykę).

Odpowiadać będzie także za tworzenie efektywnych struktur sprzedaży w celu wsparcia dotychczasowego rozwoju Sophos w tym regionie.

- Thomas Thoelke pokazał nie jeden raz, że potrafi współpracować z partnerami reprezentującymi różne kultury i wymagania. Był on głównym motorem sukcesu Sophos w regionie Europy Północno-Wschodniej, Bliskiego Wschodu i Afryki – komentuje Kris Hagerman, Prezes Sophos.

- Wierzę, że Sophos ma ogromne i stale rosnące szansę, aby przejąć znaczną część udziału rynku. Mega trendy związane z chmurą obliczeniową, zagrożeniami na urządzenia mobilne, wirtualizacją danych oraz big data, reprezentują możliwość wzrostu Sophos i jego partnerów – komentuje Thomas Thoelke, manager terytorialny w regionie Europy Północno-Wschodniej, Bliskiego Wschodu i Afryki.