Złote Godło dla najwyższej jakości Systemu KAN-therm
Spółka KAN z Kleosina koło Białegostoku otrzymała tytuł laureata oraz Złote Godło QI 2013 w prestiżowym programie.
2013-08-07, 09:37

To największy w Polsce program, skierowany do instytucji, producentów i usługodawców posiadających czytelną politykę jakości wobec produktu, usługi czy systemu zarządzania. Celem Programu jest promowanie skutecznych metod zarządzania jakością oraz wskazanie i promocja tych firm i instytucji, które reprezentują najwyższe standardy, gwarantujące klientom i konsumentom otrzymanie produktu lub usługi na najwyższym poziomie.

Kapituła VII edycji konkursu, złożona z ekspertów Ministerstwa Rozwoju Regionalnego, Polskiej Agencji Rozwoju oraz Polskiego Forum ISO 9000 przyznała KAN w kategorii QI Product tytuł i Złote Godło 2013 za najwyższej jakości system instalacyjny KAN-therm. „Kapituła bardzo wysoko oceniła Państwa zgłoszenie i przyznała najwyższą notę w tej kategorii. Doceniła też i nagrodziła działania spółki KAN związane z wdrażaniem, a także promowaniem idei jakości we wszystkich aspektach działalności” – pisze w liście gratulacyjnym do KAN organizator konkursu – spółka Media Press, wydawca Forum Biznesu, dodatku „Dziennika. Gazety Prawnej”.

- Złote Godło QI przyznane Systemowi KAN-therm ma dla nas szczególne znaczenie - jest uhonorowaniem wieloletnich starań nad doskonaleniem i stałym rozwojem tego systemu – mówi Jan Kaczan, wiceprezes KAN. – To również dowód na to, że wdrożone przez naszą firmę najwyższe standardy produkcji, nieustanna kontrola jakości – na każdym etapie produkcji i monitorowanie wymagań rynku doceniają także niezależni, zewnętrzni eksperci.

KAN-therm jest optymalnym, kompletnym multisystemem instalacyjnym, złożonym z nowoczesnych, wzajemnie uzupełniających się rozwiązań w zakresie wewnętrznych instalacji wodociągowych i grzewczych. Poszczególne typy Systemu różnią się materiałem rur i złączek (systemy tworzywowe i metalowe) oraz techniką wykonywania połączeń. Elementy Systemu KAN-therm stosowane są w technice sanitarnej i grzewczej w budownictwie mieszkaniowym, użyteczności publicznej i budownictwie przemysłowym, zarówno w nowych inwestycjach jak i obiektach modernizowanych.

Tytuł laureata i Złote Godło w programie Najwyższa Jakość Quality International daje spółce KAN prawo do posługiwania się w działaniach informacyjnych, promocyjnych i marketingowych znakiem QI. Tym samym KAN dołączył do prestiżowego i elitarnego grona laureatów programu wśród których znajdują się tak znane marki jak: Mercedes Benz, Lexus, BP, Ytong, PKO BP, British American Tobacco, Skania czy Orlen.