Park handlowy w Grudziądzu otwarty!
Zgodnie z założeniami Rank Progress SA otworzył dziś park handlowy w Grudziądzu. Inwestor oraz najemcy zaplanowali z tej okazji wiele atrakcji i rabatów dla klientów.
2013-06-28, 23:22

Inwestycja, będąca uzupełnieniem już istniejącego tam centrum, na terenie którego znajdują się markety Praktiker i Carrefour, zajmuje powierzchnię 5500 mkw. – mówi Łukasz Gruszczyński, Dyrektor Marketingu Rank Progress SA. – Mam nadzieję, że proponowana przez nas oferta spotka się z uznaniem klientów – dodaje.

Dla wszystkich odwiedzających przygotowano dziś liczne atrakcje i rabaty. Można wziął udział w konkursach, wygrać bony na zakupy oraz skorzystać z porad ekspertów.

Wśród wiodących najemców parku handlowego znajdują się – Media Expert (ponad 1400 mkw.), JYSK (1070 mkw.) oraz Rossmann (407mkw.). Otwarcie marketu spożywczego Marcpol (1 800 mkw.), zaplanowane jest na lato br.

O Rank Progress SA

Rank Progress SA to firma inwestycyjno-deweloperska z siedzibą w Legnicy, działająca na polskim rynku nieruchomości od 1997 r. Spółka specjalizuje się w przygotowaniu i realizacji projektów obejmujących pozyskiwanie atrakcyjnie zlokalizowanych gruntów, a następnie w ich zabudowie obiektami handlowymi z przeznaczeniem na wynajem lub sprzedaż. Rank Progress tworzy grupę kapitałową obejmującą spółki celowe, poprzez które realizowane są poszczególne projekty. Istotnym atutem Grupy Rank Progress jest bank ziemi,

w którego skład wchodzą atrakcyjnie zlokalizowane grunty na terenie całej Polski.

Do głównych inwestycji realizowanych przez Grupę Rank Progress należą wielkopowierzchniowe centra handlowo-usługowe, parki handlowe oraz galerie handlowe ulokowane w średniej wielkości miastach. Po ukończeniu obiekty te są odsprzedawane lub oddawane w najem. W latach 2001 – 2012 Rank Progress zrealizował 25 projektów inwestycyjnych, m.in. wielkopowierzchniowe centra handlowe, w tym wybudował 7 własnych galerii handlowych – w Jeleniej Górze, Legnicy i Świdnicy oraz sprzedanych już obiektów w Kaliszu, Kłodzku, Zamościu i Zgorzelcu.