Masa niwelująca UZIN NC 150 NEW – kontynuuj budowę nawet zimą
Przedłużająca się zima nie sprzyja pracom budowlano-remontowym. Niskie temperatury nie tylko utrudniają aplikację, ale również zaburzają funkcjonowanie wielu produktów. Świadoma tego jest firma UZIN, która w odpowiedzi na zapotrzebowanie rynku wprowadza ulepszoną formułę masy niwelującej UZIN NC 150 NEW. Nowy produkt dzięki zmodyfikowanej recepturze wiąże w niskich temperaturach tak samo szybko, jak w normalnych warunkach.
2013-04-23, 21:04

Prace budowlano-remontowe odbywające się zimową porą nie należą do łatwych. Dawniej większość inwestycji zawieszano na okres największych mrozów i niepogody. Obecnie jednak niewielu inwestorów może pozwolić sobie na długie przerwy. Odpowiadają oni za dotrzymanie wyznaczonych terminów, a niemal każde opóźnienie jest objęte karami finansowymi. Problem ten staje się tym bardziej aktualny w obliczu przedłużającej się zimy, co spotyka naszą strefę klimatyczną coraz częściej.

To zagadnienie dobrze znane jest specjalistom z firmy UZIN, która wprowadza na polski rynek zoptymalizowaną wersję cementowej masy niwelującej UZIN NC 150 NEW przeznaczonej do stosowania w zakresie grubości warstw do 10 mm. Nowy produkt cechuje się znacznie lepszym czasem wiązania w niekorzystnych warunkach atmosferycznych - wynosi on tyle samo w niskich temperaturach, jak i normalnych warunkach. Ponadto wyróżnia go ujednolicona optyka powierzchni i koloru oraz wyższa chłonność i wytrzymałość. Masa niwelująca UZIN NC 150 NEW znajduje zastosowanie wewnątrz pomieszczeń, a dzięki wysokiej rozpływności nadaje się do podawania pompą.

– Nasz nowy produkt, UZIN NC 150 NEW, stanowi odpowiedź na zapotrzebowanie rynku na masę niwelującą, którą można stosować nawet podczas przedłużającej się zimy  – komentuje Janusz Dziewanowski, kierownik sprzedaży marki UZIN na terenie Polski Południowo-Wschodniej.  – Dzięki zmodyfikowanej recepturze masa niwelująca UZIN NC 150 NEW wiąże niemal tak samo szybko w niskich temperaturach, jak i warunkach pokojowych. Pozwala zatem wykonać roboty budowlane w terminie.

Nowa receptura masy niwelującej UZIN NC 150 NEW posiada najwyższą klasę emisyjności: EC 1 R PLUS oraz klasę wytrzymałości C25-F5. Wprowadzenie na rynek ulepszonej formuły tego produktu było możliwe dzięki internacjonalizacji koncernu UZIN Utz AG, w wyniku której możliwe stało się prowadzenie równoległych prac rozwojowych w zakładach produkcyjnych w Niemczech, w Polsce, a także we Francji.

Właściwości masy szpachlowej UZIN NC 150 NEW:

- lepsze wiązanie w niekorzystnych warunkach atmosferycznych

- ulepszone właściwości mieszania

- bardzo dobra rozpływność – możliwe podawanie pompą

- jednorodny wygląd optyczny

- wysoka chłonność powierzchni i szlifowalność

- optymalna do zastosowań obiektowych

- zastosowanie do grubości warstwy 10 mm

- GISCODE ZP1/ Ograniczona zawartość chromianów zgodnie z RL 2003/53/EG

- EMICODE EC 1 R PLUS/ Bardzo niska emisyjność PLUS

Informacje o firmie:

Koncern UZIN Utz AG istnieje na rynku od 1911 roku. Z niewielkiej rodzinnej firmy przekształcił się grupę, która  notowana jest na giełdzie we Frankfurcie, a w jej skład wchodzi wiele marek. Na polskim rynku funkcjonują: UZIN –  sprawdzony producent chemii do montażu i eksploatacji podłóg, który posiada w swojej ofercie kleje i materiały do wykonywania podłoży gwarantujące bezpieczeństwo realizacji. Marką Pallmann sygnowane są najwyższej jakości lakiery i oleje do zabezpieczania podłóg drewnianych. Narzędzia i maszyny dla instalatorów podłóg sprzedawane opracowywane i produkowane są pod marką WOLFF. Produkty marki RZ to środki do profesjonalnego czyszczenia, pielęgnacji i zabezpieczania wszystkich rodzajów podłóg. Najnowszą inwestycją koncernu jest marka Arturo, która oferuje designerskie posadzki żywiczne. Sprawdzają się one doskonale zarówno w przestrzeni użytkowej, jak i we wnętrzach prywatnych. Bezpieczeństwo użytkowników, ochrona środowiska, wysoka jakość produktów oraz kompetencja pracowników stały się fundamentami, na których wyrósł sukces grupy UZIN.