EVER na Forum INFORMATYKA W BANKOWOŚCI
Firma EVER uczestniczyła w imprezie Forum – INFORMATYKA W BANKOWOŚCI poświęconemu trendom informatycznym w bankowości spółdzielczej W spotkaniu, które odbyło się w Warszawie, 21 marca, dyskutowano m.in. o rozwoju funkcjonalności biometrycznej oraz przetwarzaniu danych osobowych i zarządzaniu ryzykiem.
2013-04-04, 07:47

Uczestnicy spotkania spotkali się z produktami informatycznymi dla bankowości spółdzielczej, w tym również z zasilaczami awaryjnymi EVER. Karol Bednarek, Kierownik Działu Wsparcie Technicznego firmy EVER, w swoim wystąpieniu opowiadał o roli systemów zasilania gwarantowanego UPS w bankowości oraz innowacjach technologicznych. Karol Bednarek zwrócił uwagę na potrzebę zachowanie wysokiej jakości energii w zasilaniu urządzeń, a także konsekwencje  wystąpienia przerw w zasilaniu oraz nieprawidłowych parametrów napięcia sieciowego. W drugiej części prezentacji przybliżył zasadę działania superkondensatorów i ich rolę w magazynowaniu energii elektrycznej. Superkondensatory charakteryzują się dużą pojemnością, trwałością oraz możliwościami pracy w szerokim  zakresie temperatur.  Czas ładowania zwykłego akumulatora trwa kilka godzin, natomiast  w przypadku superkondensatora proces ten zajmuje  maksymalnie kilka minut.