Nowy dyrektor ds. współpracy z siecią partnerską SAP w Europie Środkowo-Wschodniej
SAP mianował nowego dyrektora ds. współpracy z siecią partnerów SAP w regionie Europy Środkowo-Wschodniej. Dr Stano Simunek będzie zarządzał relacjami z partnerami w krajach naszego regionu i dbał o wsparcie ich działań handlowych. Firma SAP ma obecnie w Europie Środkowo-Wschodniej około 190 partnerów.
2013-03-26, 13:55

Stano Simunek ma duże doświadczenie w zakresie międzynarodowej współpracy z SAP. Przed objęciem obecnego stanowiska, pracował jako wiceprezes Centrum Doskonalenia SAP w firmie Ness Technologies w regionie Europy Środkowo-Wschodniej. Wcześniej piastował stanowiska kierownicze w firmie Deloitte, w której pracował przez 10 lat, zajmując się usługami doradczymi w zakresie rozwiązań SAP na terenie Szwajcarii i Europy Zachodniej.

„Sukces naszych partnerów w tym regionie ma kluczowe znaczenie dla sukcesu firmy SAP” — powiedział Stano Simunek. „Wśród moich priorytetów znajduje się rozwój sieci partnerów pod kątem ich wydajności biznesowej, jak również poszerzanie umiejętności i kompetencji dotyczących innowacji SAP, a w szczególności platformy SAP HANA i rozwiązań mobilnych”.

Stano Simunek pochodzi ze Słowacji, ma 43 lata, ukończył studia na uniwersytetach na Słowacji i w Austrii. Biegle posługuje się czterema językami. W wolnym czasie jest zapalonym rowerzystą i fotografem, stara się poświęcać jak najwięcej czasu swojej rodzinie.

Bezpośrednim przełożonym Simunka jest Simon Kaluza, dyrektor zarządzający SAP na region Europy Środkowo-Wschodniej. Simunek zastąpił Fokiona Angelopoulosa, który obecnie zarządza zespołem ds. oryginalnego wyposażenia (OEM) oraz sprzedażą oprogramowania innych producentów w regionie SAP Południe, obejmującym Półwysep Iberyjski, Włochy, Grecję, Turcję i Izrael.

O SAP

SAP, lider na rynku oprogramowania dla przedsiębiorstw, pomaga uzyskiwać lepsze wyniki organizacjom każdej wielkości i z każdej branży. Rozwiązania firmy SAP pozwalają przedsiębiorstwom i ich pracownikom efektywniej współpracować i lepiej wykorzystywać posiadane informacje biznesowe w celu zdobycia przewagi nad konkurencją. Rozwiązania SAP znajdują zastosowanie zarówno na zapleczu firm, jak i na sali spotkań zarządu, w magazynie i w sklepie, z wykorzystaniem komputerów stacjonarnych i urządzeń przenośnych. Z aplikacji i usług SAP korzysta ponad 232 000 klientów na świecie, którzy dzięki nim mogą skutecznie prowadzić działalności w sposób przynoszący zyski, szybciej dostosować się do nowych warunków oraz stale się rozwijać. Więcej informacji o SAP można znaleźć pod adresem www.sap.com i www.sap.com.pl.