Dwie nowe lokalizacje TK Maxx w Polsce
Sieć sklepów TK Maxx otworzy dwa nowe sklepy w Poznaniu i Gdyni. W Poznań City Center firma wynajmie lokal o powierzchni 2.456 mkw., a w Centrum Wzgórze w Gdyni 2.222 mkw. Cushman & Wakefield, międzynarodowy doradca na rynku nieruchomości komercyjnych, reprezentował najemcę podczas negocjacji.
2013-03-25, 12:38

TK Maxx to sieć sklepów oferująca ubrania, obuwie i akcesoria znanych marek po niższych cenach. Przedstawicielem firmy w Polsce jest spółka TJX Poland należąca do TJX Companies Inc. Sieć posiada kilka tysięcy sklepów na całym świecie, w tym ponad 3.000 w samych Stanach Zjednoczonych i Kanadzie. TK Maxx działa na polskim rynku od 2009 r., obecnie ma 18 sklepów. Flagowy sklep TK Maxx znajduje się w Warszawie przy ul. Marszałkowskiej.

Poznań City Center to zintegrowane centrum komunikacyjne połączone z galerią handlową, które pomieści dworce główne PKP i PKS, około 250 sklepów, parking przesiadkowy „parkuj i jedź” oraz 1.500 miejsc parkingowych dla klientów galerii. Inwestorami w projekcie są: TriGranit Development Corporation, Europa Capital oraz Polskie Koleje Państwowe S.A. Planowany termin zakończenia budowy galerii handlowej o powierzchni 60.000 mkw., w której TK Maxx otworzy swój lokal, to II połowa br.

Centrum Wzgórze znajduje się w ścisłym centrum Gdyni. Galeria jest w trakcie rewitalizacji, która zwiększy powierzchnię handlową do 70.000 mkw. Otwarcie planowane jest na III kwartał br. Inwestycja realizowana jest przez spółkę Mayland Real Estate.

„Firma Cushman & Wakefield reprezentuje firmę TK Maxx od momentu jej wejścia na rynek polski. TK Maxx kontynuuje swoją ekspansję w Polsce i zabezpiecza lokale w najważniejszych projektach handlowych, jakie są obecnie budowane w naszym kraju, jak też poszukuje atrakcyjnych powierzchni w istniejących obiektach wszelkiego rodzaju – centrach handlowych, parkach handlowych i budynkach wolnostojących” – mówi Szymon Łukasik, Associate z działu powierzchni handlowych firmy Cushman & Wakefield.

Cushman & Wakefield jest wiodącą na świecie firmą świadczącą usługi doradcze na rynku nieruchomości komercyjnych. Reprezentuje klientów na każdym etapie procesu najmu i inwestycji w nieruchomości oraz cieszy się silną pozycją na najważniejszych rynkach świata, o czym świadczy udział firmy w wielu istotnych transakcjach nieruchomościowych. Firma Cushman & Wakefield została założona w 1917 r. i obecnie zatrudnia ponad 14 000 pracowników w 243 biurach w 60 krajach. Oferuje pełen zakres usług dotyczących wszystkich rodzajów nieruchomości na całym świecie, w tym usług w zakresie najmu, sprzedaży i zakupu, finansowania dłużnego, kapitałowego i strukturyzowanego, bankowości inwestycyjnej i doradztwa finansowego dla przedsiębiorstw, usług korporacyjnych, zarządzania nieruchomościami, obiektami i projektami, doradztwa i wyceny. Firma Cushman & Wakefield zarządza aktywami o wartości ponad 4 mld USD. Jest uznanym liderem w dziedzinie badań rynków nieruchomości oraz publikuje informacje i badania rynkowe na stronie www.cushmanwakefield.com/knowledge