Murapol stworzy magazyn o tematyce deweloperskiej
Ogólnopolski deweloper Murapol zamierza stworzyć magazyn wraz z serwisem informacyjnym o szeroko rozumianej tematyce deweloperskiej. Spółka poszukuje obecnie dziennikarzy gotowych do podjęcia pracy przy "tworzeniu nowego tytułu wydawniczego". Nie wiadomo kiedy firma z siedzibą w Bielsku-Białej zamierza rozpocząć wydawanie magazynu.
2016-01-21, 14:25

Spółka przed kandydatami nie stawia zbyt restrykcyjnych wymagań. Przyszli dziennikarze, aplikujący na ofertę Murapolu, powinni posiadać co najmniej roczne doświadczenie w mediach, swobodnie wypowiadać się w języku polskim, być skrupulatni i rzetelni w pracy oraz interesować się branżą deweloperską. Kandydat musi posiadać umiejętność podejmowania tematów specjalistycznych, jak również o tematyce społecznej, cechować go powinna terminowość, wysoka motywacja oraz zaangażowanie. Mile widziane są umiejętności i doświadczenie redakcyjne.

Murapol oferuje pracę przy tworzeniu nowego tytułu wydawniczego od podstaw. Spółka ma ambicje stworzenia magazynu wraz z serwisem informacyjnym, która w szeroko rozumianej tematyce deweloperskiej stanie się liderem rynku. Naszej redakcji nie udało się dowiedzieć kiedy dokładnie ogólnopolski deweloper zamierza wystartować z własnym wydawnictwem.

Jak wynika z zestawienia przygotowanego przez redakcję „Dziennika Gazety Prawnej”, Murapol zawarł najwięcej umów sprzedaży mieszkań spośród wszystkich firm deweloperskich w Polsce w 2015 roku.